TEHNO PREGLED

iPhone 8: Dobar je, ali...

21.09.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Apple je tijekom tradicionalnog jesenjeg okupljanja predstavio nove uređaje iPhone 8, iPhone 8 plus i 'viziju budućnosti' - nešto drukčiji iPhone X. Pošto iPhone X nećemo vidjeti prije studenog 2017., svi recenzenti usredotočili su se na dostupnu 'osmicu'

Tim rečeno, čini se da je novi iPhone upravo ono što su svi očekivali - bolja, brža i donekle očekivana nadogradnja već uspješne 'sedmice'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

Evo što poznati tehnološki blogovi pišu o novom iPhoneu

The Verge nas podsjeća da se ovdje radi o jako dobrom iPhoneu. Doduše, uzmemo li u obzir da iPhone 8 nije iPhone X, automatski podrazumijevamo da 'osmica' nije iPhone X odnosno 'nije budućnost i nije najbolje što Apple može ponuditi'. Umjesto toga, iPhone 8 je 'osnovni izbor'. Nilay Patel iz Vergea upravo zato 'ne može pronaći niti jedan dobar razlog zašto bi napravio nadogradnju s više nego solidnog iPhonea 7'.

Engadget i TechCrunch

Engadget opisuje iPhone 8 i iPhone 8 Plus kao 'prepoznatljive uređaje koji funkcioniraju upravo na način na koji ljudi očekuju'. Drugim riječima, 'oni su konvencionalni'. Chris Velazco iPhone 8 naziva 'nevjerojatno moćnim strojem' koji će oduševiti 'obožavatelje koji žele kombinaciju klasičnog Appleovog stila i performansi visoke kategorije'. 

TechCrunch se usredotočuje na novu kameru iPhonea 8. Matthew Panzarino tvrdi da iPhone 8 'sjedi u sjeni iPhonea X'. On u drugu ruku hvali 'novu staklenu pozadinu i brojne interne nadogradnje' te naglašava da će one iPhone 8 učiniti 'vrlo lakom odlukom za tradicionaliste'.

Wired i Mashable

Wired iPhone 8 i iPhone 8 Plus opisuje kao 'praktički savršene telefone' koji rade sve što se od njih traži. U drugu ruku, oni spominju i velik nedostatak: 'oni na dan izlaska oni kaskaju za najboljim uređajem u Appleovoj ponudi'. David Pierce naglašava da 'iPhone X stoji iznad 'osmice' i nadmašuje ju tankim okvirom, prepoznavanjem lica i vrhunskom ugrađenom kamerom' te da je 'za sad najbolje spremiti novac i pričekati'. 

Mashable naglašava da su 'iPhone 8 i 8 Plus smislene nadogradnje za Appleove kupce, no da su trebali dobiti ime 7S i 7S Plus'. Lance Ulanoff zaključuje da svi vlasnici iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus trebaju 'spremiti novac i pričekati dolazak iPhonea X'.

iPhone 8 je dobar, no ne konkurira iPhoneu X

Kako stvari stoje, tehnološki novinari nemaju nikakvih problema s iPhoneom 8, no boje se da je njegova prisutnost na tržištu ugrožena nadolazećim iPhoneom X. Što se nas tiče, još čekamo dolazak uređaja u Hrvatsku koji je najavljen za 29. rujna.

  • +10
iPhone X i iPhone 8 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia