NIJE NEOČEKIVANO

iPhone 7 ima (manjih) problema sa softverom

22.09.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Prošli tjedan i službeno je počela prodaja najnovijih pametnih telefona iz Applea. iPhone 7 i 7 Plus možda dizajnom podsjećaju na 'šestice', no srce im je itekako nadograđeno...ili oduzeto - ako se gleda na izostanak 3,5-milimetarskog priključka za slušalice. Upravo u tom novom, bežičnom svijetu krije se i jedan od problema s novim iPhoneima, no Apple tvrdi kako se barem dio njih (koje su za sada priznali) može popraviti softverski

Nekolicina vlasnika novih iPhonea tako se žali na visokofrekventni zvuk koji dolazi iz uređaja u određenim situacijama, obično kada je glavni čip jako opterećen. Drugi korisnici pak imaju problema sa slušalicama koje dolaze u paketu s novim iPhoneom. Apple može tvrditi da je stvar korištenja lighting priključka i adaptera umjesto 3,5-milimetarskog jacka u nekom smislu superiorna - no po jednostavnosti i mogućim problemima definitivno nije. Dio korisnika koji su počeli koristiti EarPod slušalice isporučene s iPhoneom 7 žali se na prekid mogućnosti kontrole glasnoće.

I dok se reprodukcija zvuka odvija relativno neometano, bez tih kontrola ne mogu se postaviti glasnoća, aktivirati Siri niti odgovoriti na pozive. Izbjegavanje problema se za sada svodi na odspajanje i spajanje slušalica u iPhone, no Apple obećava kako će stvari popraviti softverskim putem u sljedećoj nadogradnji sustava.

Stranica MacRumors otkrila je da nekolicina korisnika potpuno gubi mrežnu povezivost nakon izlaska iPhonea 7 iz Airplane režima. Prema internoj dokumentaciji, Apple savjetuje korisnicima da restartaju uređaj, a u slučaju da se problem nastavi savjetuju ponovno izbacivanje i umetanje SIM kartice. Problem je vezan uz iPhone 7 modele s integriranim Intelovim modemom, a za sada nije jasno postoji li trajnije softversko rješenje. Apple za sada navodno istražuje problem(e), no dijelu korisnika su već sada besplatno zamijenjeni uređaji.