IMA KUPCE

Internet ga roštilja, Muska nije briga: Za Cybertruck stiglo 200 tisuća narudžbi

25.11.2019 u 09:28

Bionic
Reading

Većina kupaca zainteresirana je za model kamioneta na električni pogon s dva motora, koji u proizvodnju neće krenuti još skoro dvije godine

Glavni izvršni direktor tvrtke Tesla Elon Musk objavio je kako su u toj tvrtki već zaprimili 200 tisuća narudžbi za svoje nedavno predstavljeno vozilo Cybertruck.

'200K', navedeno je u jednostavnom tvitu objavljenom na Muskovom korisničkom računu. Nešto ranije istog dana Musk je tvitnuo kako je broj narudžbi skočio na 187 tisuća, sve bez oglašavanja i plaćenih reklama. Naveo je također kako je 42 posto odabralo model s dva, 41 posto s tri i 17 posto s jednim motorom.

Neobični putnički kamionet predstavljen je u četvrtak, 21. studenog, navečer. Privukao je pozornost medija i weba, naročito nakon što 'oklopljeno staklo' u vozilu nije izdržalo kontakt s malom metalnom loptom.

'Bacali smo francuske ključeve na njega, sve što nam je palo na pamet, uključujući i kuhinjski sudoper. Nije se razbilo. Zbog nekog čudnog razloga razbilo se sad. Ne znam zašto. Popravit ćemo ga kasnije', rekao je tada Musk.

  • +5
Tesla Cybetruck Izvor: Profimedia / Autor: Tesla / Zuma Press

Cybertruck, napravljen od izdržljivog nehrđajućeg čelika, može prijeći oko 800 kilometara s jednim punjenjem baterija. Početna cijena je 39.990 američkih dolara, najskuplji model košta 76.900. Proizvodnja bi trebala krenuti krajem 2021. godine, piše Business Insider.