TEST ILI BUG?

Instagram novim izgledom šokirao korisnike i Facebook

28.12.2018 u 14:01

Bionic
Reading

Novi način prikaza sve objave pretvara u jedan veliki Instagram Story, skupa s kuckanjem kako bi se došlo do idućeg sadržaja i trake za skrolanje pri vrhu koja prikazuje koliko ste daleko dospjeli

Instagram je potiho na ograničenom broju korisničkih računa počeo testirati vodoravni prikaz feeda, bitno drukčijeg od okomitog skrolanja karakterističnog za tu platformu od kad je pokrenuta.

  • +3
Najsretniji pas na svijetu je zvijezda Instagrama Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ista je značajka testirana u listopadu ove godine u kategoriji Explore. Čini se kako se sad postupno širi i na feedove većeg broja korisnika.

Novi način prikaza sve objave pretvara u jedan veliki Instagram Story, skupa s kuckanjem kako bi se došlo do idućeg sadržaja i trake za skrolanje pri vrhu koja prikazuje koliko ste daleko dospjeli.

TEHNO TRENDOVI

Ove super napredne smartfone ćemo sa zadovoljstvom isprobati u 2019.

Pogledaj galeriju

Riječ je prilično velikoj promjeni za korisnike Instagrama, navikle na stari okomiti prikaz. U vodoravnom prikazu naglasak je na pojedinačnoj fotografiji (ili oglasu) u danom trenutku. Možete pregledavati samo pojedinačnu objavu, a komentari su istaknutiji.

Također je značajno teže na brzinu prelistati feed jer, kao što smo već naveli, možete pregledavati samo objavu za objavom. No, zato je lakše doći do Stories, tako što potegnete prstom po zaslonu od gore prema dolje. Čini se kako vodoravni pregled zasad obuhvaća samo glavni feed - u individualnima je i dalje okomiti.

Šef Instagrama Adam Mosseri tvitnuo je kako je riječ o testu koji je postao šire dostupan no što su očekivali. No, iz Facebooka je stigao demanti. Prema njima, riječ je o pogrešci u programiranju koja je brzo popravljena, piše Verge.