KAD JE VEZA SLABA

Instabrowser - surfanje bez puno buke

05.08.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Kad se nađete u području s lošim signalom, surfanje internetom može biti pravo mučenje. Instabrowser omogućit će vam da to iskustvo ipak bude nešto brže i ugodnije

Surfanje internetom na mobilnom telefonu može biti izuzetno naporno ako nemate veoma dobru vezu. Iako većina web stranica ima i mobilnu verziju, ona ne mora nužno biti i 'lakša' za učitavanje.

Tu u pomoć, barem za korisnike iPhonea, uskače Instabrowser.

Kako piše Lifehacker, Instabrowser uklanja sve formatiranje s web stranice i ostavlja vam tek čisti tekst i fotografije, ako ih želite.

Web stranice tako podsjećaju na one iz vremena 90-ih, ali kad na ljetovanju jedva hvatate signal za obavljanje telefonskog razgovora, takav način dobivanja informacija i više je nego dovoljan.

Ako, pak, tijekom surfanja naletite na stranicu koja ima nekakav multimedijski sadržaj koji želite pogledati i ne smeta vam što će vam učitavanje zbog slabog signala potrajati nešto dulje, uvijek možete odabrati učitavanje pune stranice.

Instabrowser tvrdi da smanjuje potrošnju podatkovnog prometa i do 90 posto u odnosnu na preglednik Safari, što može dobro doći onima koji su pri kraju svog podatkovnog paketa.

Iako Instabrowser s cijenom od 2,99 dolara (17 kuna) ili u besplatnoj verziji s oglasima, vjerojatno neće u potpunosti zamijeniti Safari preglednik, izvrsna je alternativa kad ste negdje gdje je signal slab, a vi biste ipak željeli surfati internetom.