REBOOT DEVELOP 2015

Imate igru? Predstavite ju inozemnim izdavačima!

13.01.2015 u 14:15

Bionic
Reading

Konferencija Reboot Develop, namijenjena razvojnim programerima koji se bave igrama, bit će održana od 23. do 25. travnja u Dubrovniku. Najavljen je dolazak brojnih zvučnih imena, kao i susreta s inozemnim izdavačima

Organizator regionalne konferencije, koja će biti održana u Radisson Blu Resortu - Dubrovnik Sun Garden, časopis je za video igre Reboot. Tijekom tri dana ugostit će 40-ak predavača iz svijeta i regije, s temama vezanim uz industriju video igara.

Među predavačima su Patrice Delisse (kreator serijala Assassin’s Creed), Khaled Ibrahimi (producent Killl Zonea 2), Rami Ismail (suvlasnik Vlambeera i ikona indie game developmenta), Charles Cecil (tvorac Broken Sworda i osnivač Revolutiona), Christophe Brusseaux (art direktor Quantic Dreama), Mirko Toplaski (vlasnik najvećeg regionalnog game development studija Eipix), Alen Ladavac i Davor Hunski (kreatori nagrađivanog Talos Principlea iz Croteama) te Guillaume de Fondaumiere (suosnivač i glavni producent Quatnic Dreama) i Renaud Charpentier (glavni dizajner igara u The Creative Assemblyu).


Posebnost konferencije bit će dolazak inozemnih izdavača koji će ponuditi mogućnost otvorenog razgovora i suradnje zainteresiranim game developerima. Značajna novost je i uvođenje posebnog prostora unutar konferencije, namijenjenog prezentacijama i međusobnim susretima i spajanju izdavača, ulagača, distributera s game developerima.

Tijekom konferencije će biti dodijeljene nagrade Reboot Develop Indie Award 2015. Organizatori očekuju stotinu game development studija iz čitavoga svijeta, uključujući sve relevantne game development studije iz regije.

Rane registracije primaju do 20. siječnja, redovne do 30. ožujka.