U SUSRET BUDUĆNOSTI

Barbie će nove generacije klinaca i klinceza podučavati kodiranju

21.02.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Inicijativa Matella i Tynkera pridružuje se Hot Wheelsima i Monster Highu koji čuda programiranja do 2020. planiraju približiti milijunima mališana

Matel i Tynker prije nekoliko su godina ostvarili partnerstvo koje će lekcije programiranja sjediniti sa poznatim franšizama Hot Wheels i Monster High. Dvije kompanije danas proširuju svoje partnerstvo kako bi izdale sedam lekcija kodiranja smještenih u svijet Barbie i Kena. Tečaj stiže ovoga ljeta, a djevojčice planira podučavati računalnom programiranju.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Tynker

Pored pisanja programa, nova Barbie će prestaviti karijere poput veterinarstva, inžinjeringa robotike, pa čak i svemirskog leta. Konačni cilj je približiti kodiranje milijunima djece diljem svijeta. Točnije, oko 10 milijuna do 2020.

Zabava i poduka

Barbie Kurikulum programiranja dizajniran je za osnovnoškolce. Polaznici u igri pomoažu Barbie koja ih polako upoznaje s novim konceptima. Naravno, poznata lutka nije jedini lik koji sudjeluje u inicijativama tijekom 2018. Kompanija planira pokrenuti Mattel code-a-thon i program za učitelje, a planira sudjelovati i u Hour of Codeu koji će se održati ovog prosinca. 

  • +5
Deset dobrih laptopa koje možete nabaviti za manje od pet tisuća kuna Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ne samo Barbie

'Matel već 75 godina pristupa razvoju svijeta igračaka, a danas promovira računalno programiranje i druge STEM vještine koristeći ikoničke brendove poput Barbie, Hot Wheelsa i Monster Higha' izjavila je Krishna Vedati iz Tynkera. 'Strahovito smo uzbuđeni ovim proširenim partnerstvom i ambicioznim (ali izvedivim) ciljem podučavanja deset milijuna djece kodiranju koristenjem Mattelovih brendova.'