KONFERENCIJA U ŠIBENIKU

Igor Rudan pričat će na CUC-u o vrijednosti informacije u 21. stoljeću

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.09.2019 11:20
  • Objavljeno 23.09.2019 u 11:20
Igor Rudan

Igor Rudan

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

CARNET-ova konferencija za korisnike okupit će od 6. do 8. studenoga više od 1200 nastavnika, učitelja, ravnatelja, obrazovnih stručnjaka i ICT profesionalaca te drugih sudionika iz obrazovnog sustava

Pod nazivom 'Na granici mogućega' konferencija CARNET CUC ove godine donosi teme poput iskustvenog, problemskog i aktivnog učenja, uključivosti i pristupačnosti te uklanjanja barijera u učenju, rada s nadarenim učenicima i digitalnoga nasilja.

Sudionici će saznati kako najučinkovitije koristiti alate i platforme za izradu digitalnih sadržaja, motivirati učenike, što im donose mreže 5G, internet stvari te virtualna i proširena stvarnost.

PRIJENOSNICI

Izabrali smo četiri jako dobra laptopa stvorena za studentske dane

Pogledaj galeriju
4

CARNET-ovu konferenciju za korisnike otvarorit će akademik Igor Rudan koji će održati predavanje pod nazivom 'Vrijednost informacije u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija'. Rudan će objasniti kako steći osjećaj za vrijednost informacije i iskoristiti ga za stjecanje prednosti u raznim područjima ljudskog djelovanja.

Za konferenciju je prijavljeno rekordnih 238 radova, odnosno 27 posto više u odnosu na prošlu godinu. Od toga je u preliminarni program uključeno 10 konferencijskih radova, 13 oglednih sati, 54 radionice i 85 interaktivnih izlaganja.

U okviru programa CARNET-ovi će stručnjaci govoriti o obrazovanju za digitalne kompetencije u projektu e-Škole, digitalnim kompetencijama ravnatelja u službi razvoja škole te informatizaciji poslovanja škola, novim tehnologijama i alatima za izradu digitalnih sadržaja te podršci korisnicima.

Ove godine CARNET uvodi koncept konferencije bez papira kako bi stavio dodatni naglasak na digitalnu transformaciju te pomogao očuvanju okoliša.

Više: CARNET CUC

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!