kostas nebis:

'Promjene su nam potrebne odmah, a digitalizacija u tome može pomoći'

30.05.2019 u 14:02

Bionic
Reading

'Vjerujem da sve možemo povezati s prilikama koje se pojavljuju i pomoći im u digitalnoj transformaciji kako bismo ih uspješno ostvarili. To će biti fokus moga djelovanja', najavio je prvi čovjek Hrvatskog Telekoma na otvorenju 13. Combisove konferencije u Vodicama

Trinaesto izdanje Combisove konferencije otvoreno je u četvrtak 30. svibnja u Vodicama. Tijekom dvodnevnog okupljanja pod motom 'Going Beyond Ideas', sudionici će imati prilike slušati predavanja, panel rasprave i prezentacije studija slučajeva vezanih uz realizaciju inovativnih ideja.

Predsjednik Uprave Combisa Hrvoje Išek tijekom otvorenja između ostalog naglasio je kako digitalizaciju treba promatrati kao način pristupanja promjenama.

'A promjene su nam potrebne odmah jer po ključnim parametrima zaostajemo i u sklopu Europske unije i globalno. Nekonkurentni smo, slabo koristimo digitalne alate i ne stojimo dobro kad je edukacija u pitanju', upozorio je Išek.

Promjene su moguće, ali sve ovisi o nama, dodao je. Ustvrdio je kako propuštamo prilike naučiti nešto novo, unaprijediti sebe i tvrtke u kojima radimo, brže raditi...

'Prihvaćanje novog, inovativnog i digitalnog je važno. Možemo biti bolji i brži ako krenemo hrabro i zajedno korak dalje od ideje', poručio je Išek.

Predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis istaknuo je kako su pred Hrvatskom uzbudljivi poslovni izazovi u okruženju koje se stalno i brzo mijenja.

'Vjerujem da sve možemo povezati s prilikama koje se pojavljuju i pomoći im u digitalnoj transformaciji kako bismo ih uspješno ostvarili. To će biti fokus moga djelovanja', najavio je Nebis.

HT će nastaviti s ulaganjima u infrastrukturu (optičke i mreže 5G te sustave u računalnom oblaku), uvesti jednostavnije i brže usluge s ciljem postizanja boljeg korisničkog iskustva, kao i digitalne platforme koje bi korisnicima trebale omogućiti pristup što većem broju usluga online.

Također će nastaviti s internom digitalnom transformacijom tvrtke, s naglaskom na rad na daljinu i digitalizaciju radnih mjesta, rekao je Nebis.

Combisova konferencija trebala bi tijekom dva dana okupiti više od 500 sudionika i 50 predavača. Među njima će biti i bivši nogometni sudac Pierluigi Collina.

Više: Combisova konferencija 2019