NA PUTU PREMA DOLJE

I američki Senat se rješava BlackBerryja

06.07.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Osoblje zaposleno u Senatu Sjedinjenih Država više neće dobivati mobitele kanadskog proizvođača. Zamijenit će ih Androidi i iPhone

Osoblje Senata memorandumom je obaviješteno kako više neće dobivati BlackBerryjeve mobitele zbog toga što je kanadski proizvođač obavijestio AT&T i Verizon kako će obustaviti proizvodnju svih uređaja s OS-om10 (Q10, Z10, Z30, Passport i Classic). Podrška za uređaje koje još uvijek koriste bit će nastavljena u dogledno vrijeme, ali neće biti nabavke novih.

BlackBerry je već toliko dugo u silaznoj putanji da nas ovakve vijesti više ni ne čude. No, postoji začkoljica. u BlackBerryju tvrde kako ne planiraju obustaviti proizvodnju navedenih uređaja.

'Naša strategija za uređaje temelji se na višeplatformskom modelu u sklopu kojeg ćemo nastaviti podržavati BlackBerry 10 s jedne i širiti ponudu uređajima s Androidom s druge strane. Fokusirani smo na softverske nadogradnje za BlackBerry 10, čije bi se izdanje 10.3.3 trebalo pojaviti tijekom idućeg mjeseca, a drugo tijekom iduće godine', stoji u tvrtkinom priopćenju.


Bit će promjena modela pametnih telefona koje će nuditi, dodaju, ali jedini koji će u mirovinu je BlackBerry Classic.

Malo je vjerojatno kako će to pridobiti Senat na odustajanje od prebacivanja na Android i iOS. Kad se isprazne zalihe - riječ je o oko 600 BlackBerrya - to će biti kraj.

Više:PC Mag