MOBILNI NOVITETI

Huaweijev preklopni smartfon P50 Pocket stigao i u Hrvatsku

17.02.2022 u 10:37

Bionic
Reading

Huaweijev odgovor na kompaktne smartfone preklopnih zaslona dolazi u obliku P50 Pocketa, uređaja koji je od danas dostupan i u dućanima u Hrvatskoj

Huawei je objavio početak prodaje najnovijeg uređaja Huawei P50 Pocket u Hrvatskoj. Ovaj sklopivi pametni telefon na tržište dolazi u tandemu sa P50 Pro i neobičnim slušalicama FreeBuds Lipstick.

P50 Pocket je pametni telefon dizajniran da stane u džep ili na dlan ruke. Kada je sklopljen on podsjeća na kutijicu za kozmetiku, a rasklopljen leži u ruci zahvaljujući zaobljenim rubovima.

Smartfon ima glavni 6,9 - inčni OLED zaslon s odnosnom stranica 21:9. Zaslon podržava i brzinu osvježavanja do 120 Hz te prikaz P3 širokog raspona boja. P50 Pocket je prekriven nano optičkim slojem koji smanjuje refleksiju i odsjaj do 56%, pišu iz Huaweija.

Ultra Spectrum kamera

P50 Pocket opremljen je Ultra Spectrum sustavom kamera koji uključuje glavnu True-Chroma kameru od 40 MP, ultraširokokutnu kameru od 13 MP, Ultra Spectrum kameru od 32 MP, te makro kameru koja omogućuje snimke na udaljenosti od 2,5 cm.

Dodatni zasloni i baterija

Osim glavnog zaslona, P50 Pocket sadrži i mini 1,04 – inčni OLED zaslon koji se nalazi na poklopcu telefona koji služi za notifikacije ili odgovaranje na pozive. P50 Pocket sadrži bateriju od 4.000 mAh koja podržava standard 40W SuperCharge. Preklopni telefon podržava način rada Super privatnosti koji gasi mikrofot, kameru ili GPS kad je telefon preklopljen.

Preporučena maloprodajna cijena P50 Pocket pametnog telefona iznosi 9.999 kuna, a dostupan je u bijeloj boji.