MOBILNI NOVITETI

Huawei predstavio P50 Pro i P50 Pocket - imamo detalje

26.01.2022 u 11:34

Bionic
Reading

Poznati je proizvođač službeno predstavio nove predstavnike P serije, Huawei P50 Pro i preklopni Huawei P50 Pocket

Huawei je predstavio pametne telefone iz obitelji P serije, Huawei P50 Pro i preklopni Huawei P50 Pocket.

Novi P50 Pro naslijedio je karakteristike svojih prethodnika iz P serija, što znači da je napravljen s fokusom na fotografiju.

Novim P50 Pro modelom predstavljen je prvi Dual-Matrix sustav kamere čije značajke korisniku omogućuju fotografije i snimke pune detalja i boja i u uvjetima slabog osvjetljenja. Uređaj donosi i prvi Persicope zoom objektiv koji stvara fotografije visoke razlučivosti pri maksimalnoj udaljenosti zuma od 0,5x do 100x. Za kraj, nadograđena tehnologija XD Optics pruža bolju jasnoću fotografija.

Tehnološke značajke

P50 Pro opremljen je snažnom baterijom od 4360 mAh, koja podržava SuperCharge tehnologiju brzog, ali i bežičnog punjenja. Uređaj dolazi sa '3D zakrivljenim staklenim zaslonom', a dojam zaokružuju dvostruki stereo zvučnici. Uređaj je dostupan u dvije boje: zlatnoj i crnoj te sadrži IP68 certifikat zaštite od vode i prašine.

Huawei P50 Pocket je Huaweijev najnoviji preklopni pametni telefon. Debljina P50 Pocketa 15,2 mm kada je sklopljen, a 7,2 mm kada se rasklopi. Opremljen je s dva zaslona, a glavni 6,9-inčni OLED i zaslon naslovnice koji daje jednostaniji pristup odabranom rasponu informacija te se može koristiti za upravljanje glazbom, provjeru kalendara i snimanje fotografije ili videozapisa. Uređaj ima bateriju od 4.000 mAh koja podržava velike brzine punjenja, kao i Super Privacy Mode koji automatski onemogućuje kamere, mikrofone i usluge lokacije jednom kada se telefon sklopi. Huawei P50 Pocket bit će dostupan u bijeloj boji.

Huawei P50 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan od 10. veljače po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 8.999 HRK, dok će cijena P50 Pocket pametnog telefona biti 9.999 HRK.

FreeBuds Lipstick

Uz dva nova pametna telefona, Huawei je najavio i da će u veljači početi prodaja FreeBuds Lipstick - crvenih slučalica sličnih AirPodsima koje se iz kutijice izvlače poput ruža za usne.