MOBILE WORLD CONGRESS

Huawei se pohvalio najbržim pametnim telefonom na svijetu

25.02.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Ascend 2, predstavljen na MWC-u u Barceloni, ima ugrađen LTE Cat 4, što omogućuje skidanje podataka do 150 Mbps. Skinut će, kažu, film u HD-u u nekoliko minuta

Ascend P2 pokreće četverojezgreni procesor s taktom od 1,5 GHz. Tanak je 8,4 milimetra i ima 4,7-inčni (11,9 centimetara) IPS HD ekran osjetljiv na dodir s in-cell tehnologijom te drugom generacijom stakla Corning Gorilla.

Ekran ujedno automatski podešava osvjetljenje ovisno o uvjetima vanjske rasvjete pri čemu korisnici mogu iskoristiti sve mogućnosti uređaja, pod bilo kojim svjetlom.

Radi na operativni sustav Android 4.1 s Huaweijevim sučeljem Emotion 1.5, koje omogućuje prilagodbu OS-a potrebama i željama korisnika.

UniHome omogućava kombinaciju osnovnog panela s glavnim izbornikom, a Me Widget bolju iskoristivost ekrana kombinacijom svih informacija i funkcionalnosti u jednom prilagodljivom widgetu.

Emotion ujedno ima predinstaliranu funkciju koja brine za, između ostalog, praćenje ostvarenog podatkovnog prometa u stvarnom vremenu, automatsko blokiranje i stavljanje na crnu listu, povremeno čišćenje sustava, spontano zatvaranje programa u mirovanju te brisanje predmemorije, antivirusni sustav, upravljanje uštedom energije i softverom, zaštitu privatnosti i slično.

Na raspolaganju je gigabajt radne memorije i 16 GB podatkovnog prostora.

Fotografirati i snimati video možete sa stražnjom kamerom BSI kamerom sa 13 megapiksela i HDR-om te prednjom kamerom sa 1,3 megapiksela.

Na kućištu je postavljena i tipka za automatsko pokretanje kamere i fotografiranje, odnosno snimanje. Huawei je razvio napredni algoritam kamere koji omogućava fotografije visoke razlučivosti i u uvjetima pozadinskog osvjetljenja.

Funkcionalnost swift sharing podržava skidanje i podizanje podataka do tri puta brže nego na drugim pametnim telefonima u Wi-Fi okruženju. Zahvaljujući NFC modulu za pojedina tržišta, Ascend P2 će omogućavati e-plaćanje i poslužiti kao e-karta.

Funkcionalnost magic touch omogućava naprednu osjetljivost ekrana i s rukavicama, a prijevod ključnih riječi i pretrage Wikipedije moguće su u samo jednom prozoru uz opciju smart reading

Bateriju kapaciteta 2420 mAh dodatno štede funkcionalnosti Quick Power Control i Automated Discontinuous Reception. I više od 25 posto u odnosu na druge pametne telefone, tvrde u Huaweiju.

Bit će dostupan u bijeloj i crnoj boji tijekom drugog ovogodišnjeg tromjesečja. Trebao bi koštati 399 eura (blizu tri tisuće kuna).