NOVE TEHNOLOGIJE

HTC u Zagrebu predstavio svoj najnoviji sustav za virtualnu stvarnost

24.09.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Novi HTC-ov sustav praćenja ima šest senzora kamere za široko i preciznije praćenje korisnika. HTC VIVE Cosmos na hrvatsko tržište dolazi 3. listopada

HTC je u Zagrebu premijerno predstavio novi uređaj HTC VIVE Cosmos, sustav virtualne stvarnosti (VR) koji se temelji na osobnom računalu.

Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada kod ovlaštenog HTC partnera Links po cijeni od 6.799 kuna. Sve prednarudžbe koje pristignu do 2. listopada uključuju i kod za preuzimanje pretplate na Viveport Infinity trajanja 12 mjeseci, odnosno neograničen pristup stotinama izvrsno ocijenjenih aplikacija, igara i videozapisa iz područja virtualne stvarnosti (npr. Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends) te premium videozapisima top brandova (GoPro, Discovery Channel i Animal Planet). Viveport Infinity će s vremenom dodavati nove naslove.

'HTC VIVE Cosmos najbolji je doživljaj virtualne stvarnosti dostupan u svijetu i iznimno nas veseli što ga, paralelno s ostatkom Europe, možemo predstaviti i u Hrvatskoj, odnosno omogućiti korisničko iskustvo iz prve ruke. Virtualna stvarnost područje je koje još uvijek pruža niz novih mogućnosti te smo ponosni što, razvojem sve naprednijih tehnologija i rješenja, HTC VIVE predvodi novu revoluciju igara i poslovanja čime uspješno zadovoljavamo kriterije i očekivanja sve zahtjevnijih potrošača', istaknula je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu.

Tehnološke značajke

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu predstavio je novi HTC Vive uređaj te istaknuo njegove prednosti: 'Prvi VIVE VR uređaj predstavili smo svijetu prije tri godine i u tom smo periodu samu tehnologiju i korisničko iskustvo virtualne stvarnosti doveli do savršenstva u obliku Cosmosa, našeg dosad najsvestranijeg naglavnog sustava. Njegov novi sustav praćenja omogućuje brzi ulazak u VR zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje.

Kombinirana razlučivost piksela od 2880 x 1700 predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Zbog jedinstvenog preklopnog dizajna, prebacivanje između stvarnosti i virtualne stvarnosti moguće je za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: HTC

Sustav dolazi s ugrađenim slušalicama i redizajniranim kontrolerima te je kompatibilan s bežičnim adapterom Vive.

Vive Cosmos također je prvi HTC-ov naglavni sustav koji nudi Vive Reality System - redizajnirano softversko iskustvo za Vive. HTC je naglasio redizajnirano korisničko sučelje naziva Lens koje omogućuje jednostavnu navigaciju aplikacijama XR i Viveport Infinity te nov početni prostor pod nazivom Origin. Prostor Origin početna je točka za aplikacije virtualne stvarnosti i interaktivna iskustva koja će se razvijati tijekom vremena.