VIRTUALNA PRIVATNA MREŽA

HT i DT pokreću novu uslugu - Cloud VPN

  • Autor: HT/Promo
  • Zadnja izmjena 02.03.2015 16:00
  • Objavljeno 02.03.2015 u 15:06
Cloud_VPN_Locations

Cloud_VPN_Locations

Izvor: Promo fotografije / Autor: HT

Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom pokreću novu uslugu za mala i srednja poduzeća - Cloud VPN (virtualna privatna mreža) u Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj

Cloud VPN prva je komercijalna usluga HT-a kreirana za paneuropsku IP mrežu, gdje su mrežne funkcije virtualizirane u podatkovnim centrima. Usluga pruža jedinstvenu kombinaciju funkcionalnosti, jednostavnosti i automatizacije na području sigurne komunikacije poglavito za male i srednje poduzetnike.

‘Digitalizacija segmenta malih i srednjih poduzeća ključna je za gospodarski razvoj diljem Europe. Virtualizacijom i uslugama u oblaku otvaraju se novi načini da se profesionalne IT usluge na jednostavan način učine lako dostupnima malim i srednjim poduzećima. S obzirom na neprekidno rastuću razinu sigurnosnih prijetnji, digitalizacija započinje sigurnim pristupom i zbog toga smo odlučili započeti pokretanje naše nove generacije IT usluga u oblaku s Cloud VPN-om’, ističe Jens Hartmann, član Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Cloud VPN kombinira sigurnu komunikaciju i dodatne zaštitne funkcije u oblaku s visokim stupnjem automatizacije u pružanju usluge i samostalnim upravljanjem. S ovim rješenjem korisnici mogu jednostavno i sigurno pristupiti svim podacima društva s bilo kojeg mjesta – iz podružnica ili iz udaljenih lokacija.

Usluga Cloud VPN koristi se samposlužnim online portalom kako bi korisnicima omogućila jednostavan način da odaberu, pretplate se i aktiviraju usluge. Portfelj tih usluga uključuje različite šifrom zaštićene VPN-ove: branch, od mjesta do mjesta i udaljeni pristup, kao i vatrozid te mrežnu zaštitu. Usluga se nudi kao IT rješenje upravljano u oblaku na osnovi mjesečne pretplate.

Korisnici imaju pristup upravljačkoj ploči gdje mogu jednostavnim klikom miša pratiti status i provedbu usluga, kao i mijenjati značajke usluge: broj korisnika, propusnost, prometne prioritete po lokaciji i aplikaciji ili odabrati između predefiniranih razina web sigurnosti. Pružanje je usluge automatsko i odvija se u realnom vremenu iz podatkovnog centra Hrvatskog Telekoma.

Novi Cloud VPN je prva komercijalna usluga koju isporučuje PANNET – DT-ova paneuropska IP mreža s virtualiziranim mrežnim funkcijama usklađenim u različitim podatkovnim centrima.

Lansiranjem ove usluge Deutsche Telekom tako postaje prvi multinacionalni pružatelj telekomunikacijskih usluga koji upotrebljava sinergiju suradnje nacionalnih operatora.

Cloud VPN HT

Cloud VPN HT

Izvor: Promo fotografije / Autor: HT

Cloud VPN rješenje izgrađeno je na Ciscovim virtualnim sigurnosnim uređajima, u kombinaciji s DT-ovim OpenStack rješenjima.

Michael Ganser, Ciscov stariji potpredsjednik za Središnju Europu, kaže: ‘Kao što je pokazalo Godišnje izvješće Cisca o sigurnosti, napadi na računalnu zaštitu sada su puno vještiji, što zaštitu IT infrastrukture čini vrlo problematičnom za mala i srednja poduzeća. Cloud VPN usluga efikasno rješava ove sigurnosne zahtjeve, na troškovno učinkovit način.’

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!