KARIJERE

Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor Q-a

04.04.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Hrvoje Gorajščan novi je glavni izvršni direktor (CEO) jedne od vodećih hrvatskih IT tvrtki Q. Na tu funkciju dolazi s pozicije suvlasnika i glavnog tehničkog direktora Q-a na kojoj je bio posljednjih pet godina

Dosadašnji članovi upravljačkog tima, Filip Ljubić i Dalibor Jurgec, preuzet će strateške funkcije predsjednika (Chairman) i zamjenika predsjednika tvrtke (Co-Chairman), a Vedran Tolić i Goran Kovačević ostaju u management timu i nastavljaju upravljati firmom kao glavni poslovni direktor (CBO) i glavni operativni direktor (COO), što osigurava kontinuitet u vođenju tvrtke. Nove promjene stupaju na snagu 15. travnja ove godine.

'Q trenutno bilježi odlične rezultate i ima najstabilnije poslovanje od svog osnutka baš zato sto našim klijentima sve više postajemo strateški i dugoročni partner koji duboko razumije njihove specifične izazove i potrebe industrije u kojoj posluju. Htjeli smo da nova struktura to i prati te smo pojačali inženjerske i tehničke role na nivou cijele firme pa tako i na samom čelu, a Filipa i Dalibora smo odlučili strateški usmjeriti prema otvaranju novih strateških prilika, coachingu i reportingu gdje su oni i najjači. Jako je puno optimizma oko nove organizacije i ja sam osobno iznimno motiviran da nastavimo graditi jednu divnu globalnu priču.', naglasio je Hrvoje Gorajščan, novi glavni izvršni direktor Q-a.

Promjena u managementu dolazi u doba interne stabilnosti i odličnih projekcija za 2024. te je samo nastavak poslovne filozofije koja se bazira na dugoročnoj tehničkoj suradnji s velikim klijentima. Q-ovi timovi će tako biti fokusirani na specifične industrijske vertikale, osiguravajući bolje razumijevanje klijenata, poticanje inovacija te efikasnije upravljanje resursima. Ova promjena postavlja temelje za daljnji rast u okruženju koje se fokusira na dugoročne partnerske odnose i prilagođena rješenja za svaku industriju ponaosob.

'Q radi gotovo isključivo s velikim svjetskim korporacijama na dugoročnim međunarodnim projektima. Takvi klijenti, isto kao i naši zaposlenici, sve više od nas očekuju snažnu inženjersku firmu s jakom tehničkom osobom na čelu. Zato vođenje operativnog poslovanja s punim povjerenjem prepuštam svom partneru i suvlasniku Hrvoju, koji ima ne samo zavidno tehničko iskustvo, nego i uspješnu dugogodišnju povijest vođenja organizacija te koji je bio ključan za zdrav razvoj Q-a posljednjih godina. Nove uloge u vodstvu obilježavaju nova poglavlja za Q, u koja ulazimo spremniji no ikad prije', izjavio je Filip Ljubić, novi predsjednik Q-a.

Q je IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja razvija kompleksna softverska rješenja za Fortune 500 klijente iz niza industrija - automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i druge. Q kontinuirano bilježi uspjehe i osvaja međunarodno priznate nagrade, pa je tako svrstan i među 15 najboljih software development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha.