ZA WATERBEAR

Hrvatski Q razvija interaktivnu streaming platformu posvećenu očuvanju Zemlje

14.03.2024 u 11:22

Bionic
Reading

Hrvatski Q radi na razvoju nove platforme za WaterBear, streaming rješenju nalik Netflixu koje korisnicima omogućuje besplatno uživanje u dokumentarnim filmovima posvećenima zaštiti okoliša, a na kojoj i sami mogu poduzeti određene akcije u svrhu očuvanja i zaštite planeta, izvijestili su iz domaće IT tvrtke

Nakon što su razvili novu web i mobile verziju ove green tech platforme, kako bi gledateljima u preko 190 zemalja svijeta omogućili novo iskustvo pristupa nagrađivanom dokumentarnom sadržaju, stručnjaci Q-a trenutno rade i na stvaranju WaterBear Academyja koja će pomoći usmjeriti velike organizacije da djeluju u zaštiti okoliša.

'Suradnjom s WaterBearom spojili smo tehnologiju i zaštitu okoliša. Sretni smo jer na taj način podržavamo pozitivne promjene u svijetu. Cijeli tim je jako uzbuđen oko daljnje nadogradnje ove streaming platforme', istaknuo je CBO Q-a Vedran Tolić.

Za WaterBear radi tim Q-ovih stručnjaka koji pokrivaju sve aspekte razvoja, uključujući React, Flutter, UX/UI, DevOps, SA, BA, PM, QA i ostali specijalisti, a cilj je stvoriti uspješna i funkcionalna digitalna rješenja za WaterBear i njihove partnere. Među partnerima ove popularne streaming platforme nalazi se više od 100 NGO organizacija, među kojima su WWF, Greenpeace, Ellen MacArthur Foundation i mnogi drugi.

Osnivačica WaterBeara je oskarovka Ellen Windemuth, ujedno i producentica filma My Octopus Teacher, koji je 2021. godine osvojio Oscara za najbolji dokumentarni film. WaterBear je pokrenula 2020. godine, s ciljem da kroz edukativni sadržaj stvori zajednicu angažiranih aktivista koji će svojim znanjem stečenim na platformi brinuti o budućnosti našeg planeta. Pokretanje WaterBeara podržale su i brojne javne ličnosti angažirane oko zaštite okoliša, poput princa Harryja i engleske primatologinje Jane Goodall.

'U WaterBearu radimo na velikoj i globalno značajnoj misiji koja daje značajan doprinos u edukaciji novih generacija, kako bi zajedničkim naporima podigli razinu osviještenosti o pravim izazovima današnjice i onima u budućnosti. Drago nam je da nas na tom putu prati i Q, čiji stručnjaci rade na platformi koja će promijeniti način na koji gledatelji uživaju u dokumentarnom sadržaju, te dodatno naglasiti važnost edukacije', dodaju iz WaterBeara.