evisitor

Hrvatskom turističkom softveru svjetska bronca

19.01.2018 u 12:27

Bionic
Reading

Hrvatski nacionalni turistički informacijski sustav eVisitor osvojio je treće mjesto i nagradu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) za inovativnost u istraživanju i tehnologiji

Nagrada eVisitoru je dodijeljena u Madridu u sklopu sajma FITUR, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj. Primio ju je direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić koji je naglasio da je sustav eVisitor među finalistima bio jedini nominirani hrvatski projekt.

'Sustav eVisitor je vrlo važan projekt za cjelokupni hrvatski turizam te nam je stoga izuzetno drago što je njegova kvaliteta prepoznata i u svijetu.

Osim što se njime znatno smanjuje administrativni posao u procesu prijave i odjave turista, sustav služi kao izvrstan alat za daljnji razvoj turističkih ponuda te marketinških i promotivnih aktivnosti svih korisnika, od iznajmljivača u obiteljskom smještaju pa do turističkih tvrtki i institucija. 

Ovo priznanje daje nam dodatnu motivaciju za daljnju nadogradnju sustava, ali i stvaranje novih inovativnih projekata kako bi hrvatski turistički sustav bio još uspješniji', poručio je Staničić.

FITUR 2018 Izvor: HTZ / Autor: HTZ

Finalisti su odabrani između 128 prijavljenih inovativnih projekata iz 55 zemalja svijeta. Nagrade su dodijeljene u četiri potkategorije. 

U primjeni od 2016. godine

U potkategoriji inovativnost u istraživanju i tehnologiji, osim eVisitora iz Hrvatske, bila su nominirana još dva projekta.

Pobjednikom ove potkategorije proglašen SEGITTUR iz Španjolske za projekt Smart Tourism System (SIT), dok je drugo mjesto pripalo organizaciji EarthCheck iz Australije za projekt Building Planning and Design Standard (BPDS)

UNWTO je nagrade dodijelio i u potkategoriji inovacije u javnoj politici i upravljanju, inovacije u poduzećima te inovacije u nevladinim organizacijama. Svake godine dodjeljuju i nagrade Ulysses te priznanja za etiku. 

Sustav eVisitor u Hrvatskoj je u punoj primjeni od 2016. godine te je ispunio sva očekivanja kao jedinstvenog i središnjeg mjesta prijave i odjave turista, odnosno za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe. 

Platforma je za korisnike besplatna i dostupna s bilo koje lokacije koja ima pristup internetu. Omogućuje praćenje turističkih tijekova po različitim parametrima u gotovo realnom vremenu čime se dobiva vrlo detaljan uvid u različite strukture turističkog prometa.

Ovo su najzanimljiviji laptopi na ovogodišnjem CES-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dell