VRHUNSKE PERFORMANSE

HP-ova računala OMEN spremna su za virtualnu stvarnost, ali i gejmere

08.06.2016 u 15:15

Bionic
Reading

Riječ je o računalima visokih performansi napravljenim uglavnom za gejming. Stolno računalo također odlikuje HTC Viveov certifikat spreme za virtualnu stvarnost

ačunala Omen od 15,6 i 17,3 inča po dijagonali, dostupna su sa zaslonima Full HD1 i 4K2 IPS. Što se zvuka tiče, računala su opremljena audio rješenjima za podešavanje zvuka kompanije Bang & Olufsen.

'Proizvode OMEN by HP osmislili smo za gamere koji od svojih računala očekuju sjajno gamersko iskustvo, ali i fleksibilnost kada je riječ o odabiru razine performansi i dizajnerskih rješenja koja zadovoljavaju njihove potrebe', istaknuo je Kevin Frost, potpredsjednik i direktor HP-ove poslovne jedinice Consumer Personal Systems. 'Nova platforma OMEN gamerima nudi rješenja na koja se doista mogu osloniti – snagu za 'borbu u pokretu', grafiku za neometano igranje igrica te napredni sustav za hlađenje kako bi se okušali i u najnovijim AAA igricama. Proizvodi OMEN by HP gamerima daju upravo ono što oni žele kako bi mogli napasti prvi i preživjeti što dulje.'



Linija proizvoda 'OMEN by HP' uključuje prijenosna računala OMEN opremljena zaslonima 4K2 od 15,6 i 17,3 inča te nabrijanim gejmerima dragim komponentama. Stolna računala OMEN kombiniraju tekuće hlađenje s najnovijim procesorima Intel Core I7 3, grafička rješenja NVIDIA GeForce GTX i AMD Radeon te se mogu pohvaliti performansama koje podržavaju sustav za virtualnu stvarnost 'Vive by HTC'.

Prijenosna računala OMEN opremljena su tipkovnicom Dragon Red s pozadinskim osvjetljenjem i logotipom OMEN na crnoj, mrežastoj površini s gornje strane računala. Računala imaju dvostruke ventilatore. Baterija od 62 W leži vodoravno na prednjoj strani uređaja kako bi hlađena površina bila što veća, a upravljanje toplinom što učinkovitije. Opremljeni su grafičkim rješenjem NVIDIA GTX 965M (odabrani modeli) te najviše šestom generacijom četverojezgrenih procesora Intel Core i7 3.



Stolno računalo OMEN može se koristiti za virtualnu stvarnost, a opremljeno je najnovijim grafičkim rješenjima NVIDIA GeForce GTX 1080 koja uparena s procesorom Intel Core i7 3 daje dovoljno snage za virtualnu stvarnost. Sustav tekućeg hlađenja omogućuje tihi rad računala te sprječava zagrijavanja koja bi onda uzrokovala kašnjenje slike tijekom igranja. Stolno računalo OMEN može se nadograđivati bez uporabe posebnog alata (tool-less chassis), što gamerima omogućuje 'pojačavanje' računala po želji.

A sad, cijene. Sva tri računala u Hrvatsku stižu početkom srpnja. Prijenosno računalo OMEN od 15,6 zagolicat će vas po novčaniku za 8.199 kuna. OMEN od 17,3 inča košta 8.299 kuna, dok stolno računalo OMEN ima početnu maloprodajnu cijenu od 7.999 kuna.