USKORO PREMIJERA

Hoće li iPhone 14 Pro stvarno ovako izgledati? Evo što kažu insajderi

02.09.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Apple će umjesto manjih izreza na vrhu ekrana imati izduljenu 'pilulu' koja dolazi na mjesto 'zubića'

Appleov veliki događaj 7. rujna donijet će nam više informacija o njihovim planovima i proizvodima, a u međuvremenu se, bar što se iPhonea 14 tiče, i dalje moramo oslanjati na glasine. Najnovija i vjerojatno najzanimljivija ona je vezana uz navodne dvostruke tanke izreze na Pro modelima koji bi trebali zamijeniti urez na vrhu uređja koji je tu od 'desetice'.

Prema izvješćima 9to5Maca i MacRumorsa u suradnji sa Bloombergovim Markom Gurmanom, Apple će razmak među izrezima povezati sa zatamnjenim područjem ekrana, pa će sve izgledati kao jedan duguljasti izrez. Izvješća također kažu da će iPhone 14 Pro indikatore privatnosti za kameru i mikrofon prebaciti u taj razmak. Umjesto prikazivanja male narančaste točke u gornjem desnom kutu kad je aktivan mikrofon ili male zelene ako je aktivna kamera, ovi će se indikatori pojavljivati među prorezima.

Indikatori će, piše 9to5Mac podsjećati na one na MacBooku koji, podsjetimo, prikazuje zeleni indikator kad god je kamera aktivna. Povrh toga, iPhone 14 Pro bi trebao moći odjednom prikazivati indikatore privatnosti za kameru i mikrofon, dok se na trenutnim modelima vidi samo jedna točka. Također ćemo moći pritisnuti indikatore privatnosti kako biste vidjeli koje aplikacije koriste mikrofon i kameru.

  • +13
iPhone 13 i iPhone 13 mini Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Apple u međuvremenu vjerojatno redizajnira i aplikaciju za kameru kako bi više kontrola imala na vrhu ekrana - stvari poput bljeskalice i Live Photosa. Ove softverske značajke, uključujući dodatne komande ispod izreza, nisu urezane u kamenu te bi, kažu iz 9to5Maca, to čak mogla biti dobra stvar jer korisnici ne žele tipkati po cijeloj površini ekrana dok podešavaju postavke videa i fotografija.