POVEZANOST SVUGDJE

Novi bi iPhone mogao dobiti značajku koju je priželjkivao i Steve Jobs

31.08.2022 u 09:02

Bionic
Reading

Nova bi značajka omogućila, primjerice, slanje poziva u pomoć hitnim službama čak i u područjima gdje nema signala (recimo, u planinama ili na morskoj pučini)

Do predstavljanja nove generacije pametnih telefona iPhone dijeli nas još oko tjedan dana, pa su glasine oko toga kakve će sve novitete donijeti sve brojnije.

Tako se, između ostalog, nagađa kako bi iPhone 14 Pro i nadolazeći modeli pametnog sata Apple Watch Pro mogli imati satelitsku povezivost.

To bi značilo kako te uređaje možete koristiti za slanje, primjerice, poziva u pomoć hitnim službama čak i u područjima gdje nema signala (recimo, u planinama ili na morskoj pučini).

Za to bi mogla biti zadužena posebna značajka, kojom bi novi iPhone mogao biti opremljen. I ta bi značajka mogla biti tek prvom u nizu sličnih koje će se oslanjati na mogućnost povezivanja u područjima bez signala.

Za pretpostaviti je također kako će s vremenom početi koristiti i konstelacije satelita poput Starlinka Elona Muska kako bi vlasnice i vlasnici iPhonea imali na raspolaganju povezivost u bilo kojem dijelu svijeta.

Navodno je pokojni Steve Jobs htio ponuditi prvi iPhone sa satelitskom povezivošću, ali tehnologija tada nije još bila dovoljno razvijena.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nagađalo se kako bi satelitska povezivost mogla postati dostupnom već sa sada aktualnim iPhoneom 13, no to se nije dogodilo, piše Forbes.