ZELENIJA TEHNOLOGIJA

Hewlett-Packard proširuje program recikliranja

23.04.2013 u 14:13

Bionic
Reading

Hewlett-Packard najavila je nova rješenja za recikliranje za korisnike u regiji koja obuhvaća Europu, Bliski istok i Afriku

Program za recikliranje HP Planet Partners omogućuje recikliranje iskorištenih originalnih HP-ovih ispisnih uložaka kroz tzv. closed loop, proces reciklaže plastike (sustav zatvorene petlje u kojem se materijali neprestano recikliraju kako bi se iskoristili za proizvodnju istog proizvoda).

Do danas je u sklopu tog programa diljem svijeta reciklirano više od pola milijarde HP-ovih ispisnih uložaka za tintne i laserske pisače.

HP Planet Partners besplatni je program, dostupan korisnicima u 34 zemlje regije EMEA. Za više, posjetite stranicu www.hp.com/recycle ili službenu lokaciju za prikupljanje ispisnih uložaka pod nazivom HP Authorised Retail Collection.

U suradnji s nekoliko maloprodajnih trgovaca diljem regije EMEA, kao što su Staples, Makro, Dixons i El Corte Ingles, HP je nedavno proširio mrežu prikupljanja ispisnih uložaka. Predviđa se da će nova mreža uključivati više od devet tisuća maloprodajnih mjesta diljem svijeta.

U Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Francuskoj HP trenutačno aktivno surađuje s tvrtkom za recikliranje IT opreme AfB Group, čijih su 50 posto zaposlenika osobe s invaliditetom.

AfB prikuplja, sortira i vraća HP-u iskorištene originalne tintne i laserske ispisne uloške na recikliranje. Njihovo je partnerstvo nedavno prošireno, i to nakon pokretanja uspješnog pilot-projekta prošle godine u Austriji. Tada je AfB prikupio više od 10 tisuća laserskih ispisnih uložaka od gotovo 200 tvrtki.

Zahvaljujući ovom i drugim nastojanjima, HP želi reciklirati 3,5 milijarde funti (1.600.000 metričkih tona) elektroničkih proizvoda i potrošnih materijala do kraja 2015. godine.

Do danas je tako reciklirano 1,71 milijardu funti (776.000 metričkih tona) elektronike i originalnih HP-ovih ispisnih uložaka diljem svijeta, a 280 milijuna ispisnih uložaka te više od dvije milijarde iskorištenih plastičnih boca dospije na odlagališta otpada.