20 MILIJUNČIĆA

Hearthstone mjesečno zarađuje više od Dote 2

13.08.2015 u 08:26

Bionic
Reading

Blizzard prema najnovijem izvješću na kartaškoj videoigri Hearthstone zarađuje oko 20 milijuna dolara mjesečno

Sudeći prema izvješću firme za analizu tržišta SuperData, Hearthstone je postao jedna od najigranijih kartaških igara na računalima. Njegova zarada porasla je za vrtoglavih 31% otkad je prebačen na prijenosne platoforme. Drugim riječima, očigledno je da ekipa više voli igrati karte na pametnim telefonima i tabletima, nego na računalu.

Ako je vjerovati brojevima, to znači da Hearthstone mjesečno zarađuje 20 dolara, što je više od mega popularne mobe Dota 2 koja prema Valveu, zarađuje 18 milijuna dolara.


Odgovor na pitanje kako su ljudi iz SuperDate došli do tih brojeva, malo je teži, s obzirom na to da je jedini pravi broj vezan uz prodaju Heroes of The Storma, Hearthstonea i Destiyja čiji sveukupni prihod kotira oko jedne milijarde.

Era velike zarade dodatno je potaknuta uvođenjem skupljih mikrotransakcija (ironično, zar ne?) poput novih likova ili prednarudžbe nove ekspanzije za koju morate iskeširati pedeset dolara.

Bilo kako bilo, očigledno je kako se Blizzard izvlači iz gabule s World of Warcraftom koji iz dana u dan gubi sve više pretplatnika tako da (vrlo dobro) zarađuje na potpuno novim igrama.

Izvor: IGN