PROZOR U PROZORU

Google radi na Chromeovoj najnapornijoj značajki, evo što o tome misle iz Safarija i Firefoxa

10.02.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Testna verzija značajke prozora u prozoru u novim će verzijama Chromea prikazivati puno više od reprodukcije videa, kažu iz Googlea

Najnovija Chromeova beta 111 uključuje testnu verziju značajke koja će fonkciju slike u slici učiniti korisnijom. Umjesto da samo služi za videe, Google će u plutajućem prozoru koji lebdi iznad ostalih prozora omogućiti prikaz bilo kakvog web sadržaja.

Nova značajka pod imenom Document Picture-in-Picture mogla bi biti korisna za stvari poput titlova, opisa saržaja na glavnom prozoru, rasporeda sadržaja ili vremenskih oznaka za videee u glavnom prozoru.

Naravno, ako velik broj stranica počnu koristiti dokumente u slikama u slici, bilo bi lijepo da značajka dođe i na preglednike koji nisu Chromiumi. Trenutno, doduše, nije jasno kad će to biti. Jedan od članova tima koji razvija značajku pitao je timove iza Firefoxa i Safarija za mišljenje, ali nije dobio konkretni odgovor.

Mozilla je izrazila zabrinutost oko korištenja značajke za dosadne pop-up prozore, dok Apple nije siguran hoće li značajka ikad biti moguća na iOS-u.

Prema Chromeu, značajka će se testirqati do verzije 115 koja će izaći negdje u lipnju. Proizvođač će nakon toga razmisliti o uvođenju značajke i daljnjem razvoju, piše Verge.