ZBUNJENI KORISNICI

Google izgubio mjesece korisničkih podataka na Driveu, otkriven uzrok

29.11.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Neki korisnici usluge za pohranu na oblaku Google Drive primijetili su da im u posljednjih nekoliko mjeseci nestaju dokumenti pohranjeni ondje

Google disk posljednjih nekoliko dana ima problema s datotekama koje - nestaju. Više korisnika obratilo se Googleovom forumu za podršku kako bi prijavili da su izgubili pristup nekim datotekama koje su prenijeli na Google disk, pri čemu izgleda kao da su one u potpunosti nestale s usluge u oblaku.

Kao što je podijeljeno na YCombinatorovom forumu Hacker News, južnokorejski korisnik prvi je otišao na web stranicu Googleove podrške i prijavio da su sve njegove datoteke - nastale nakon svibnja 2023. - nestale s njegova Diska. Nisu dostupni ni u jednoj mapi niti vidljivi u otpadu. Isti problem imalo je još nekoliko korisnika.

Iz Googlea su kasnije objavili da se radi o tehničkim problemima s njihove strane, a glavni krivac je aplikacija Drive for desktop, koja za ograničenu skupinu korisnika briše podatke pohranjene unatrag nekoliko mjeseci. Iako problem još nije riješen, Google je izdao i upute za te korisnike koji su naišli na slične probleme s diskom te su naglasili da ako ste i sami zahvaćeni ovim problemom, bolje je zasad ništa ne dirati ništa na Google Driveu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.