OD 28. LIPNJA

Google će uskoro raditi 'backup' svega što poželite na računalu

20.06.2017 u 12:16

Bionic
Reading

Uskoro ćete moći napraviti sigurnosne kopije (backup) i sinkronizirati sve mape na koje kliknete na svom računalu

Prema najavama iz Googlea, uskoro ćete moći napraviti sigurnosne kopije (backup) i sinkronizirati sve mape na koje kliknete na svom računalu. 

Poželite li, Google će napraviti backup vašeg desktopa ili cijele mape Documents, a i moći ćete odrediti koje točno datoteke želite pohraniti kao sigurnosne kopije, piše Digital Trends

Nova značajka postat će postupno dostupnom od 28. lipnja kao aplikacija Backup & Sync. Objedinit će značajke koje trenutno nude Google Drive i Google Photos backup. Postavke aplikacije Drive neće biti mijenjane nakon što instalirate novu aplikaciju.

Zasad još nije poznato puno pojedinosti o tome kako će točno nova aplikacija funkcionirati, kao i koje će sve mogućnosti ponuditi.

Zna se tek kako je integrirana ne samo s Driveom već i aplikacijom Google Photos te kako je namijenjena više običnim, a manje poslovnim korisnicima. U Googleu potonjima preporučuju nastavak korištenja aplikacije Drive.

Imajte na umu kako će sinkronizacija sadržaja cijelog računala vjerojatno vrlo brzo popuniti prostor na Google Driveu kojeg koristite besplatno (obično 15 GB). Za više prostora u pravilu morate platiti naknadu.