Samsungov duo za život

Galaxy S6 i Gear S2: Simbioza telefona i sata, a oba pametna

02.02.2016 u 14:47

Bionic
Reading

Pojava prvih masovno proizvedenih satova krajem 19. stoljeća bila je izazvana potrebom vojske kako bi vojne formacije bile sinkronizirane u svojim manevrima. Sve je to dovelo do pojave prvog ručnog sata za mase. Igrom slučaja taj brand je danas super premium brand – Rolex.

Povijest sata je zanimljiva, ali tradicionalna. No stvari se mijenjaju – nedavno su se čak i vrlo tradicionalni proizvođači bacili u promišljanje o pametnim satovima. Trendovi tržišta diktiraju da se i klasika mora prebaciti u moderan režim.

Samsungov Gear S2 bi u suštini bio ono što su Swatchevi bili prije petnaestak godina klijenteli koje je htjela pristupačniji, no pouzdan sat - ulazak u društvo kvalitetnog, a cjenovno prihvatljivog PAMETNOG sata


Bez nepotrebnih komplikacija



Minimalizam. To je ono što obilježava ovaj sat. Čim ga se primi u ruku vidi se da se radi o kvalitetnom uređaju bez nepotrebnih peripetija koje bi komplicirale dizajn i upotrebu. Čak i ono gdje smo očekivali da će podbaciti - nije. Remen od kaučuka bez problema parira i skupljem aftermarket remenju.

Ono što je veliki plus i definitivno vrlo upotrebljivo je rotirajuća luneta sata. Uz dva gumba na desnoj strani to je i ujedno jedini (osim touch screena) dio sa kojim se krećete menijima i obavljate radnje satom. Mišljenja smo da su samo sučelje Geara S2 dizajneri pogodili upravo kako treba. Jednostavno, pregledno i vrlo vrlo user friendly. Princip manje je više prenesen je i na ostale feature sata – nema pošto-poto ugurane kamere i ostalih za sat potpuno nebitnih elemenata. Tu je da pokazuje vrijeme, nježno zavibrira kod željenih mikro-notifikacija, omogući jednostavan pregled dnevnih agendi, tiho prati ono što želimo i podsjeti nas uzeti kišobran.

Drugi dio dua – Samsung Galaxy S6

Idealna pratnja navedenom Samsungovom satu je, naravno, Samsungov pametni telefon. Pa zašto to i ne bi bio trenutni Galaxy u izdanju S6. Na tržištu je nešto duže od pola godine, a i dalje se čini kao jako dobar izbor. Krasi ga Samsungov jednostavan (već pomalo bezvremenski) dizajn, kvaliteta izrade i standardno - premium hardver ispod haube. Ono što se promijenilo u izradi je izbor materijala. Da, dizajn je Samsungov, ali ovaj puta govorimo zbogom plastici. S prednje i zadnje strane se nalazi staklo na bokovima potpomognuto metalom.

Zajedno ova dva uređaja čine dinamični duo koji iza sebe ima odličnu hardversku i softversku pozadinu, ali osvaja svojom jednostavnošću korištenja. Riječ je o tehnologiji koja se uklapa i prilagođava našem životu, a ne obrnuto – ovaj smo dvojac već isprobali u službi bolje organizacije vremena i praćenja vlastitih navika pa pročitajte kako nas je služio u praksi.

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji sa Samsungom kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.