ZAR JE MOGUĆE?

Galaxy Fold se vraća, u prodaju će u rujnu ove godine

25.07.2019 u 14:13

Bionic
Reading

Samsungov savitljivi smartfon je ojačan kako bi se lakše nosio s mogućim oštećenjima izvana. Isprva će biti dostupan na manje tržišta nego što je bilo ranije planirano

Nešto više od tri mjeseca nakon što su odgodili puštanje svog prvog modela savitljivog pametnog telefona u prodaju, iz Samsunga stiže najava kako će Galaxy Fold biti moguće kupiti nekad tijekom rujna ove godine po istoj cijeni kao i prvo izdanje (1.980 američkih dolara).

Bit će dostupan na manje tržišta nego što je to prvotno bilo predviđeno, uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Indiju.

Evo što su u Samsungu promijenili na Galaxyju Fold:

  • Površinski zaštitni sloj na zaslonu Infinity Flex sad se proteže iza obruba kako bi bilo jasno da je njegov integralni dio, ne nešto što se može (i treba) skinuti.
  • Dodana su ojačanja za bolju zaštitu zaslona i unutrašnjosti uređaja od vanjskih čestica, kao i za gornji te donji dio šarki.
  • Ispod zaslona su postavljeni dodatni slojevi metala, također radi zaštite, a prostor između šarki i tijela uređaja smanjen.

Čini se kako izmjene nisu značajno utjecale na izgled jer se novo izdanje na prvi pogled ne razlikuje značajno od prethodnog.

STIGAO JE GALAXY FOLD

Pet stvari koje trebate znati o Samsungovom savitljivom smartfonu

Pogledaj galeriju

Prvi Galaxy Fold umalo je krenuo u prodaju prema planu, ali je ona obustavljena nakon što su se pojavili brojni problemi s modelima poslanima novinarima na recenziju. Uz promjene u hardveru, iz Samsunga su poručili kako su optimizirali dodatne aplikacije i servise za prikaz i rad na savitljivom sučelju.

Iako je šef Samsung Electronicsa DJ Koh priznao kako su na tržište gurnuli proizvod koji za to nije bio spreman, dosad nije stigla isprika.

Ipak, bolje su se nosili s ovom krizom nego s onim što je uslijedilo nakon što se zbog problema s baterijom više primjeraka pametnog telefona Galaxy Note 7 zapalilo nakon što su ih korisnici već kupili, piše Verge.