TEHNO NOVITETI

[FOTO/VIDEO] Galaxy Unpacked u znaku preklopnog smartfona: Samsung je službeno predstavio kolekciju novih smartfona i nosivih uređaja

10.08.2022 u 16:18

Bionic
Reading

U centralnom fokusu nove virtualne prezentacije našli su se Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, Galaxy Watch5 i Galaxy Buds2 Pro

Kao i prošle godine, Samsung je ljetni događaj posvetio najnovijim smartfonima preklopnog ekrana. Galaxy Unpacked se u 2022. fokusira na najnovije smartfone iz serije Galaxy Z, a na prezentaciji su im se pridružili i prenosivi noviteti u vidu bežičnih slušalica i dvije iteracije najnovijeg sata Galaxy Watch5. O najnovijim uređajima iz korejske radionice šuška se već jako dugo, a sad su konačno predstavljeni zajedno sa svim hardverskim specifikacijama i datumima izlaska.

Samsung Galaxy Z Flip4

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Prvi predstavljeni uređaj bio je Galaxy Z Flip4. Četvrta generacija smartfona u prvi kadar stavlja novu FlexCam kameru s funkcijom snimanja grupnih selfija pod kutovima između 75° i 115°. Z Flip4 može snimati selfije i putem Cover Screen prednjeg zaslona korištenjem glavne kamere.

Videozapise se može snimati u Quick Shot načinu rada, a zatim ih prebaciti u Flex način rada i nastaviti snimati. Nova kamera dolazi sa jačim senzorom kojeg pokreće Snapdragon 8+ Gen 1. Što se ostalih tehnikalija tiče, uređaj dolazi s jačom baterijom od 3,700mAh, FHD+ Dynamic AMOLED 2X ekranom od 6.7 inča te stražnjim Super AMOLED ekranom veće dijagonale - 1.9 inča.

Dizajn je, kao što smo vidjeli u najavama, iteracija već postojećeg rješenja: Galaxy Z Flip4 ima manji mehanizam preklapanja, tanji mehanizam preklapanja, malo ravniji profil, a sve je naglašeno sa mat finišem stražnjeg stakla. Konačno, smartfon dolazi sa certifikatom IPX8 koji jamči vodootpornost na 30 minuta do dubine od 1.5 m.

Uređaj je dostupan za prednarudžbu od 10. kolovoza stiže u ljubičastoj, grafitnoj, ružičasto-zlatnoj i plavoj, a u Hrvatskoj će se prodavati po predloženoj cijeni od 8,499 kuna.

  • +47
Samsung Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Flip4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Samsung Galaxy Z Fold4

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Nova iteracija hibridnog preklopnog smartfona Z Fold4 također podržava Flex načinu rada, a pogoni ga Android 12L, verzija Android operativnog sustava za velike zaslone. Z Fold4 ima novi taskbar koji pruža izgled sličan onom na računalu i nudi pristup aplikacijama. Uređaj je opremljen i sa stylusom S Pen, koji omogućava crtanje i izradu bilješki, a sprema ga se u Standing Cover futrole s pretincem za olovku koji se, naravno, prodaju zasebno. Ako želite švrljati po ekranu, trebat će vam S Pen Fold Edition i S Pen Pro, zato jer ostali S Pen modeli mogu oštetiti ekran.

Što se objektiva tiče, Galaxy Z Fold4 donosi glavni modul stražnje kamere sa ultra širokokutnom kamerom od 12MP, širokokutnom kamerom od 50MP i telefoto kamerom od 10 MP. Prednji modul opremljen je sa 10MP Selfie kamerom, dok se ispod ekrana opet skriva nasljednik prošlogodišnje (u najbolju ruku) osrednje kamere, ovaj put sa 4 MP. Uređaj pokreće baterija od 4.400 mAh.

Što se ekrana tiče, uređaj dolazi sa rasklopivim ekranom dikagonale 7,6 inča brzine osvježavanja do 120 Hz. Za vanjski prikaz zaslužan je 6,2-inčni HD+ Dynamic AMOLED 2X prikaz. Smartfon, kao i Flip, pokrećeSnapdragon 8+ Gen 1 uparen sa 12GB RAM i 256 do 1 TB interne memorije. Z Fold4 je također vodootporan zahvaljujući IPX8 standardu.

  • +44
Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Z Fold4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Osnovni uređaj Z Fold4 (256 GB) prodavat će se po predloženoj cijeni od 13.999 HRK, a bit će dostupan dostupan u sivo-zelenoj, fantomski crnoj, krem i ekskluzivnoj tamnocrvenoj (dostupnoj preko Samsungovog dućana). Prednarudžbe počinju 10. kolovoza.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Samsung Galaxy Watch5

Samsung je predstavio i najnoviju iteraciju Galaxy Watcha koji dolazi u dvije varijante - Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro. Galaxy Watch5 bit će dostupan u dimenzijama od 44 i 40 milimetara, s time da će manja verzija stići u grafitnoj, ružičasto zlatnoj i srebrnoj, a veća u grafitnoj, safirno plavoj i srebrnoj.

Ako se odlučite za skupljni Galaxy Watch5 Pro, na raspolaganju će vam biti luksuznije verzije sa D-Buckle remenom i titanij sivom ili titanij crnoj. Nezavisno o modelu i iteraciji, svi ekrani su Super AMOLED sa Always On prikazom, a razlikuju se po rezoluciji - manji ima 396 puta 396 piksela, dok veći 450 puta 450 piksela.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Samsung

Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro pokreće isti Exynos W920 procesor, s time da Watch 5 dolazi s baterijama od 410 i 284 mAh, dok Pro ima jaču bateriju od 590 mAh. Pokreće ih Wear OS 3.5. Što se senzora tiče, uređaji mogu mjeriti otkucaje srca i temperaturu, a okoliš osjćaju pomoću senzora za svjetlinu, barometra, akcelerometra, žiroskopa i geomagnetskog senzora.

Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro dostupni su za prednarudžbu od 10. kolovoza, s dostupnošću u maloprodaji od 26. kolovoza. Galaxy Watch5 bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.999 kn za Bluetooth verziju i od 2.499 kn za LTE verziju. Galaxy Watch5 Pro bit će dostupan sa zaslonom od 44mm, po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 kn za Bluetooth verziju i 3.499 kn za LTE verziju.

  • +27
Samsung Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Watch5 i Galaxy Watch5 Pro Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Samsung je također predlažio nove Samsung bežične slušalice Galaxy Buds2 Pro koje pored podrške za 24 bitni zvuk nude i surround uparen sa adaptivnim poništavanjem vanjskih zvukova (ANC), uz beneficije IPX7 certifikata i dugotrajniju bateriju. Bit će dostupne u Grafitnoj, bijeloj i ljubičastoj po cijeni od 1,699 HRK.

  • +36
Samsung Galaxy Unpacked: Samsung Galaxy Buds2 Pro Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung