NOSIVI NOVITETI

[FOTO] Samsung predstavio novu kolekciju pametnih satova, upoznajte Galaxy Watch4

12.08.2021 u 11:53

Bionic
Reading

Samsung je u sklopu nedavnog eventa predstavio i novu generaciju svoje linije pametnih satova Galaxy Watch. Četvrta generacija Samsungovog nosivog urađaja donosi niz noviteta, bolji dizajn, poboljšani OS i što je najzanimljivje - novi procesor do 5 nm.

Samsung je uz pametne telefone Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3 predstavio i najnoviju generaciju pametnih satova Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic. Novi pametni satovi opremljeni su Wear OS operativnim sustavom koji je nastao zajedničkom suradnjom tvrtki Samsung i Google te su također opremljeni Samsung korisničkim sučeljem One UI Watch. Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 classic također donose i jače hardverske performanse.

Samsung Galaxy Watch4 je opremljen tri u jedan senzorom BioActive koji koristi samo jedan čip za istovremeno pokretanje tri moćna health senzora za — Optical Heart Rate, Electrical Heart i Bioelectrical Impedance Analysis.

Ovi pametni satovi opremljeni su i čitavim nizom značajki za praćenje dnevnih aktivnosti. Korisnici tako imaju na izbor širok asortiman treninga te grupnih izazova za obitelj i prijatelje. Također, pametni satovi donose i brojne mogućnosti za organizaciju prave kućne teretane, koja nastaje spajanjem Galaxy Watch4 pametnog sata na neke od Samsung pametnih televizora.

Korisnici tako na svom televizoru mogu dobiti prikaz broja kalorija i otkucaja srca za lakše praćenje tijekom vježbanja. Nakon intenzivnog vježbanja vrijeme je za odmor, a Galaxy Watch4 serija nudi dosad najkompletnije mogućnosti praćenja spavanja, s više detalja nego ikad prije. Osim što ovi pametni satovi detektiraju zvukove hrkanja svojih korisnika, također prate razinu kisika u krvi za vrijeme spavanja. Zajedno s naprednom značajkom Sleep Scores, Galaxy Watch4 tako pomaže i u ostvarenju kvalitetnijeg odmora.

  • +6
Galaxy Watch4 i Galaxy Buds2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Novi OS

Uz One UI Watch, kompatibilne aplikacije automatski se instaliraju na Galaxy Watch4 kada se preuzmu na telefon, a postavke korisnika poput zabrana ometanja i blokiranih kontakata također se sinkroniziraju u istom trenutku. Uz to, tu je i značajka Auto Switch koja će se pobrinuti da se zvuk na slušalicama uvijek prilagođava telefonu i satu, ovisno o uporabi. Korisnici također mogu upravljati svojim pametnim telefonom pomoću aplikacije Bixby voice, okvira sata ili kontrole gestama.

Galaxy Watch4 serija je prva generacija pametnih satova koja je opremljena Samsung Wear OS platformom. Razvijena od strane tvrtki Samsung i Google, ova platforma korisnicima omogućuje pristup ekosustavu Google aplikacija poput Google Mapsa i Galaxy usluga kao Samsung Pay i Bixby. Nova platforma također uključuje podršku za aplikacije trećih strana, kao što su Adidas Running, Calm, Strava i Spotify.

Nov procesor

Galaxy Watch4 serija u sebi ima prvi 5nm procesor u nekom Galaxy Watch uređaju koji donosi 20 posto veću brzinu, kažu iz Samsunga. Novi pametni satovi opremljeni su i s 50% više RAM -a te grafičkom karticom gotovo 10 puta bržom od prethodne generacije. Povećana je i razlučivost zaslona, do 450 x 450 piksela, a sad u sebi ima 16 GB memorije.

Korisnici Galaxy Watch4 pametnih satova na raspolaganju će imati oko 40 sati trajanja baterije.

Cijene i dostupnost

Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic će biti dostupni u maloprodaji od 27. kolovoza. Galaxy Watch4 i Galaxy Watch4 Classic bit će dostupni u sljedećim varijantama po navedenim preporučenim maloprodajnim cijenama:

  • Galaxy Watch4 46mm BT: 2.999 HRK
  • Galaxy Watch4 42mm BT: 2.699 HRK
  • Galaxy Watch 4 Active 44mm BT: 1.999 HRK
  • Galaxy Watch 4 Active 40mm BT: 1.799 HRK

Galaxy Watch4 u inačici od 44 mm bit će dostupan u zelenoj, crnoj i srebrnoj boji, dok u inačici od 40mm u crnoj, ružičasto zlatnoj i srebrnoj boji. Isto tako, Galaxy Watch4 Classic u inačici od 46mm bit će dostupan u crnoj i srebrnoj boji, dok u verziji od 42mm u crnoj i srebrnoj boji.