MWC 2023

Lenovo je službeno predstavio najnovije ThinkPad platforme s fokusom na hibridni rad

28.02.2023 u 16:23

Bionic
Reading

Lenovo nastoji ubrzati digitalnu transformaciju uvođenjem niza hibridnih PC rješenja za sve poslovne profile

Lenovo je na događanju MWC 2023 predstavio najnovija rješenja za osobna računala i Chromebook. Kompanija je predstavila ThinkPad Z13 i Z16 druge generacije Windows 11 prijenosnih računala. ThinkPad Z13 predstavlja novi Flax Fiber gornji poklopac, izrađen od biomaterijala.

Lenovo je predstavio i redizajniranu četvrtu generaciju ThinkPad X13 i X13 Yoga uređaja s užim okvirima, novim bojama, materijalima i značajkama koje olakšavaju hibridni rad i mobilnost. ThinkPad portfelj za 2023. upotpunjen je četvrtom generacijom ThinkPad T14s, T14 i drugom generacijom T16 prijenosnih računala uz četvrtu generaciju ThinkPad L13, L13 Yoga, L14 i L15, dizajniranih za tvrtke sa širokim rasponom potreba za mobilnim računalstvom.

Tu je također i peta generacija ThinkPad E14 s novim 16:10 zaslonima ili novim 16-inčni ThinkPadom E16. Ljudima koji često putuju svidjet će se dodatna zaštita koju nudi novi ThinkPad Professional Sleeve, dostupan u veličinama od 13 i 14 inča.

  • +3
Lenovo ThinkPad E16 Gen 1 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lenovo

ThinkCentre Tiny-in-One Gen 5 Monitor nudi poboljšane mogućnosti i redizajnirane značajke. Konačno, predstavljen je IdeaPad Duet 3i, odvojivo prijenosno računalo s Windows 11 sustavom koje prelazi između načina rada na preklop i tableta, a tu je i ChromeOS platforma IdeaPad Slim 3 Chromebook.

Lenovo IdeaPad Duet 3i Izvor: Promo fotografije / Autor: Lenovo

ThinkPad

ThinkPad Z13 Gen 2 i ThinkPad Z16 Gen 2 pokreću procesori serije AMD Ryzen 7000 s grafikom serije AMD Radeon 700M, sustavom Windows 11 te mogućnošću konfiguracije s do 64 GB dvokanalne memorije i do 2 TB PCIe SSD-a. ThinkPad Z13 Gen 2 uvodi i opcionalni novi materijal ojačan prirodnim vlaknima koji je spojen na gornji pokrov od 75-postotnog recikliranog aluminija. Ovaj tkani Flax materijal izrađen je od 100% poljoprivrednih proizvoda prikupljenih žetvom biljnih vlakana lana.

  • +4
Lenovo ThinkPad Z13 Gen 2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lenovo

Prepoznatljiv izgled dolazi s tankim profilom te ultra uskim rubovima, Wi-Fi 6E3, FHD kamerom i mikrofonima omogućenim za Dolby Voice.

Velika haptička dodirna podloga nalazi se uz legendarni TrackPoint. Duplim dodirom otvara se TrackPoint Quick Menu koji prikazuje četiri kartice izbornika. Ove kartice izbornika sada se mogu prilagoditi na temelju korisničkih preferencija s popisa opcija uključujući funkciju kamere i mikrofona, ali također sada mogu brzo konfigurirati odabrane postavke baterije i željene postavke audio uređaja kao što su Bluetooth ili ugrađeni zvučnici.

Redizajnirani ThinkPad X13 Gen 4 i ThinkPad X13 Yoga Gen 4 imaju uske rubove koji povećavaju omjer zaslona i kućišta i poboljšavaju hibridnu radnu funkcionalnost. Dolby Audio zvučnici sada su fokusirani na korisnika u kombinaciji s novom dodatnom kamerom od 5 megapiksela s infracrvenom kamerom. X13 Gen 4 može se konfigurirati s novim 13,3-inčnim 2,8K OLED zaslonom koji podržava Dolby Vision i ima Eyesafe Certified Natural Low Blue Light tehnologiju za smanjenje naprezanja očiju. Sigurnost i jednostavnost korištenja poboljšani su ultrazvučnim otkrivanjem ljudske prisutnosti koje može zaštititi od slučajnih promatrača koji gledaju 'preko vašeg ramena', a prijava u sustav je pojednostavljena prepoznavanjem lica putem Windows Hello.

  • +3
Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lenovo

ThinkPad X13 Gen 4 i X13 Yoga Gen 4 mogu se konfigurirati sa sustavom do Windows 11 Pro i pokretati ih može najnovija 13. generacija Intel Core procesora s Intel vPro i integriranom Intel Iris Xe grafikom. X13 Gen 4 alternativno se može konfigurirati s najnovijim procesorima serije AMD Ryzen 7000 s grafikom serije AMD Radeon 700M.

Najnovija generacija ThinkPada dolazi s dodatnom kamerom od 5 MP s infracrvenom vezom koja može poboljšati korisničko iskustvo. Dostupno je više opcija zaslona sa slabim plavim svjetlom za zaštitu od naprezanja očiju, uključujući opciju 2,8k OLED panela koja je sada dostupna na T14 Gen 4 i T16 Gen 2, kao i T14s Gen 4.

  • +5
Lenovo TinkPad T14s Gen 4 Izvor: Promo fotografije / Autor: Lenovo

ThinkPad L13 Gen 4 i L13 Yoga Gen 4 također uključuju opciju zaslona sa slabim plavim svjetlom. Najnovija L-serija, uključujući L14 Gen 4 i L15 Gen 4 sada se može opcionalno opremiti s do 2TB SSD pohranom, dvostruko većim kapacitetom od prethodne generacije.