CASIO EX-10HG

Fotić s GPS lociranjem u zatvorenom prostoru

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 12.01.2010 13:10
  • Objavljeno 12.01.2010 u 10:44
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Casio je najavio novi digitalni fotoaparat s hibridnim GPS prijamnikom koji svakoj fotografiji određuje točnu lokaciju bez obzira na dostupnost signala

Casio EX-10HG je digitalni fotoaparat s GPS prijamnikom koji svakoj fotografiji određuje točnu lokaciju fotografiranja. Međutim, svi znamo da GPS prijamnici ne mogu primati signal od satelita u zatvorenim prostorima, a teško ga primaju između zgrada ili u šumovitom okolišu. Problem je utoliko veći jer se većina fotografija snima u zatvorenim prostorima, a ako je fotoaparat bio ugašen prija ulaska u zatvoreni prostor, onda te fotografije neće imati ni približno točnu lokaciju.

dc.watch

dc.watch

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Japanski proizvođač elektronike je odlučio tome doskočiti ugradnjom akcelerometra s tri osi i orijentacijskog senzora u GPS sklop njihova najnovijeg digitalnog fotoaparata EX-10HG. Ugrađeni senzori bi trebali omogućiti fotoaparatu računanje udaljenosti i smjera prijeđenog puta od trenutka kada GPS prijamnik izgubi signal. Na taj način bi i fotografije napravljene u zatvorenom prostoru ili bilo gdje drugdje gdje nema GPS signala imale točnu lokaciju u EXIF podacima.

Novi Casio EX-10HG ima istovjetne fotografske mogućnosti kao stariji model EX-10 koji je baziran na CCD čipu razlučivosti 12 megapiksela i posjeduje objektiv optičkog raspona od 24 mm do 240 mm (10x zum). Oba fotoaparata video isječke snimaju u razlučivosti 720p i posjeduju elektronsku stabilizaciju slike te sve zapise pohranjuju na SD/SDHC memorijske kartice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi