U PARU SA SLUŠALICAMA

Fitbitov prvi pametni sat zove se Higgs

03.05.2017 u 06:51

Bionic
Reading

Fitbit će nam, čini se, tijekom jeseni napokon ponuditi svoj prvi 'pravi' pametni sat i bežične Bluetooth slušalice

Fitbit, tvrtka sa sjedištem u San Franciscu (SAD) poznata po gadgetima za fitnes, sprema se na tržište izbaciti uređaje kakve još nema u ponudi: pametni sat i bežične slušalice. 

Kako piše Yahoo Finance, Fitbitov prvi plan bio je prestići Apple i ponuditi nove gadgete još tijekom ovog proljeća. No, zbog niza problema tijekom razvoja proizvoda morali su odustati i predstavljanje odgoditi za jesen. 

Pametni sat, kodno nazvan Higgs, nalik je dorađenoj inačici Blazea, proizvoda već prisutnog u Fitbitovoj ponudi, i pomalo je retro izgleda. 

Imat će zaslon svjetline tisuću nita, u rangu s Appleovim Watchom 2, ugrađeni čip za GPS, senzor za praćenje rada srca, mogućnost beskontaktnog plaćanja, memoriju za pohranu i reprodukciju glazbe s internetskog servisa Pandora te bateriju koja bi trebala izdržati do četiri dana bez punjenja.

Sve skupa bit će smješteno u aluminijsko kućište na koje ćete moći prikačiti raznovrsne remene. Cijena? Oko 300 američkih dolara.

Uz pametni sat, iz Fitbita bi trebale stići i bežične Bluetooth slušalice, kodnog naziva Parkside, koje će izgledom nalikovati na Appleove Beats i Beats X. Bit će dostupne u dvije boje - plavoj i sivoj -a koštat će oko 150 dolara.

Više: Yahoo Finance