LOV NA KORISNIKE

Farmville postaje neovisan o Facebooku

  • Autor: Merita Arslani
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 13:25
  • Objavljeno 05.03.2012 u 09:53
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

U Zyngi razvijaju platformu koja će spajati igrače koji čak i ne moraju biti prijatelji na Facebooku, ali zato dijele slične interese u igranju MafiaWarsa, Farmvillea, CityVillea i ostalih Zynginih uspješnica

Farmville, CityVille, MafiaWars, CafeWorld, Words with Friends i ostale slične igre Zynge koje milijuni igraju na Facebooku bilo bi nemoguće igrati da korisnici nemaju desetine prijatelja u tim igricama. Svi oni koji ih igraju jako dobro znaju koliko je teško prelaziti na nove nivoe i napredovati ako vam je broj suigrača mali. No u Zyngi su odlučili riješiti taj problem za sve one s malim brojem prijatelja.

Iz Zynge je naime stigla vijest da razvija platformu pomoću koje će spajati igrače koji čak ne moraju biti prijatelji na Facebooku, ali zato dijele slične interese u igranju igrica. Platforma će biti predstavljena do kraja ožujka, a Zynga s tom platformom želi postići nekoliko stvari.

Prvi je cilj olakšati igranje igara, što će Zyngi donijeti daleko veći broj igrača.  Mjesečno oko 240 milijuna korisnika igra jednu od njenih igrica, a zahvaljujući novoj platformi, u Zyngi se nadaju da će vrlo brzo taj broj narasti do milijardu. Osim toga, mnogi predviđaju da bi to moglo značiti da se Zynga želi odvojiti od Facebooka i nuditi igrice isključivo na svojoj stranici. Naime, 12 posto mjesečnih prihoda Facebook ubire upravo od Zynge pa u njoj posve opravdano razmišljaju da taj dio novca zadrže za sebe.

Tako će i platforma biti dostupna na njenim stranicama. Korisnici će moći pretraživati baze podataka o igračima, koje su im omiljene igrice, na kojem su nivou, kada najčešće igraju, koliko prijatelja imaju, koliko im pomažu da bi napredovali i sve ostalo. To je prvi put da Zynga razvija neku svoju strategiju za igre izvan Facebooka te će biti zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će se razvijati taj projekt.

Skeptičnih ima manje od onih koji vjeruju da bi Zynga time mogla napraviti veliku stvar. To su pokazali i investitori, zbog čijeg je interesa cijena dionice Zynge nakon najave o razvoju platforme narasla na 14,48 dolara.

Iako je nova platforma vijest koja će razveseliti milijune Zynginih igrača, čini se da će ona od toga imati puno veću korist, a ne samo veći broj korisnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi