MORAŠ UPROPASTIT' SVE

Fanovi se pomamili za promotivnom Pokémon karticom, u nizozemskom muzeju nastao kaos

18.10.2023 u 11:49

Bionic
Reading

Odluka je donesena zbog, pišu iz muzeja, zabrinutosti za sigurnost

Obožavatelji koji planiraju vidjeti izložbu Pokémona u Van Goghovom muzeju u Amsterdamu u suvenirnici više ne mogu kupiti promotivnu karticu s likom Pikachua sa sivim šeširom od filca, piše Engadget. Muzej je ažurirao informacije o izložbi kako bi obavijestio posjetitelje da je iz ponude uklonio karticu ograničenog izdanja kako bi osigurao da mogu uživati u danu 'na siguran i ugodan način'. Uprava je morala donijeti 'tešku odluku' nakon što je 'mala skupina pojedinaca stvorila neželjenu situaciju'.

Muzej nije dao više informacija od toga, ali kako izvještava Polygon, ljudi su se nakon otvaranja u rujnu sunovratili na muzejsku suvenirnicu.

Na temelju videa koji su izašli u javnost, u trgovini je izbila tučnjava dok su se posjetitelji svađali oko robe koju žele kupiti. Dobar dio kupaca također su vjerojatno bili preprodavači, budući da se sada na eBayu prodaje hrpa Pikachu karata u Van Goghovom stilu.

Pokémon račun na X-u je odmah nakon otvaranja izložbe objavio da je franšizna roba rasprodana. U novijoj objavi rečeno je da će obožavatelji koji kupuju u Pokémon Centeru u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Državama i Kanadi uskoro dobiti jednu od ograničenih izdanja Pikachu kartica sa svojim narudžbama kartica za razmjenu u vrijednosti od najmanje 30 dolara barem do isteka zaliha.

Izložba Pokemon, Van Gogh Museum Izvor: Profimedia / Autor: Van Gogh Museum / The Pokémon Company / Ferrari / Profimedia

Kartica će se također prodavati preko sudjelujućih prodavača u Nizozemskoj početkom sljedeće godine, ali se više neće prodavati u muzejskoj suvenirnici. Ipak, slike Pokémona nadahnute Van Goghom ostat će dostupne za gledanje dok izložba ne napusti muzej 7. siječnja 2024.