POTREBNE IZMJENE

Facebook uvodi poboljšanu kontrolu privatnosti

02.07.2009 u 10:04

Bionic
Reading

Prema navodima iz tabora kalifornijskog diva, nove mogućnosti namještanja postavki privatnosti unutar društvene mreže Facebook korisnicima će pružiti bolju kontrolu nad objavljenim materijalima

Ova nešto više od pet godina stara društvena mreža često je bila na udaru kritičara, prvenstveno zbog postavki privatnosti registriranih korisnika koje su usporedo s rastom samog servisa postajale sve kompliciranije. Sada bi se stvari na tom polju trebale promijeniti i namještanje postavki privatnosti trebalo bi postati izuzetno jednostavno.

Korisnici će u nekoliko koraka moći odabrati koje osobne podatke, fotografije, video isječke i slične materijale žele dijeliti sa svojim 'prijateljima', ostalim korisnicima Facebooka te korisnicima interneta izvan te društvene mreže.

Pojednostavljivanje namještanja postavki privatnosti dovodi do toga da će se postojećih šest stranica i 30 različitih postavki vezanih uz privatnost registriranih korisnika objediniti na jednoj jedinoj stranici, a određene postavke bit će moguće standardizirati za različite aspekte servisa.

Prema navodima iz Facebooka, promjene unutar postavki privatnosti nastupit će u nadolazećim tjednima.