facebook beta

Facebook tamni način rada prvo nudi korisnicima stolnih računala. To nije jedina novost koju donosi novi dizajn

21.10.2019 u 12:42

Bionic
Reading

Uz opcionalni 'dark mode', Facebook Beta trebao bi biti jasniji i lakši za upotrebu, s većim fontovima i pojednostavljenom navigacijom, a pamtit će i gdje ste stali s 'news feedom'

Facebook je započeo s uvođenjem novog sučelja za korisnike stolnih računala: uz tradicionalnu bijelu podlogu korisnici će moći birati i tamni način rada, takozvani dark mode.

Kad se prijave na radnu površinu, nekim korisnicima na zaslonu se pojavljuje skočni prozor s pitanjem žele li isprobati novi Facebookov dizajn, takozvani Facebook Beta.

Onima koji prihvate ponuda pruža se prilika da pređu u dark mode i otkriju prednosti i mane rada na tamnoj podlozi. Između svijetlog i tamnog načina rada može se birati i putem postavki računa. Android Police prikupio je zbirku zaslona u kojoj možete steći osnovni dojam što vas očekuje.

Uz opcionalni tamni način rada, Facebook Beta trebao bi biti jasniji i lakši za upotrebu, s većim fontovima i pojednostavljenom navigacijom. Također bi trebao zapamtiti gdje ste stali ako ste skrolali kroz news feed i zatim otišli raditi nešto drugo.

Kako se prebaciti u tamni način rada na Facebooku Izvor: Društvene mreže / Autor: Howtosolveit

Facebook svoje beta verzije često ograničava na određene zemlje, obično SAD, ali čini se da grupa za testiranje novog sučelja uključuje korisnike iz cijelog svijeta pa se pokušajte prijaviti i sami otkrijte jeste li među njima, piše Tech Radar.