PRIVIKAVAJU SE

Facebook se vraća na mrežu 2G

  • Autor: M. W./Tech Crunch
  • Zadnja izmjena 30.10.2015 09:34
  • Objavljeno 30.10.2015 u 09:35
Facebook mobitel pametni telefon kava

Facebook mobitel pametni telefon kava

Izvor: Reuters / Autor: Samrang Pring

Kako bi pripremila svoje zaposlenike na iskorak u svijet nižih brzina mobilnog interneta, najveća svjetska društvena mreža uvela je '2G Tuesdays', program koji omogućava prijelaz na 2G mrežu utorcima na sat vremena

Program '2G Tuesdays' osmišljen je kako bi zaposlenici osjetili kako je živjeti sa sporim 2G internetom, kojeg koriste stotine milijuna ljudi na tržištima u razvoju.

Djelatnici ne moraju u njemu sudjelovati i ne traje cijeli dan, ali pruža priliku onima koji ne putuju u udaljene zemlje bolje razumijevanje problema s kojima se korisnici u njima susreću.

Pošto gotovo milijarda Facebookovih aktivnih korisnika mjesečno živi izvan Sjedinjenih Država i Europe, moglo bi se reći kako je uvođenje programa ovog tipa bilo nužno. Iskustvo korištenja Facebooka na širokopojasnom pristupu (pa bio on i mobilni) radikalno se razlikuje od situacije u kojoj se stranica učitava i po dvije minute.


Facebook je već objavio ogoljeno izdanje svoje aplikacije za Android namijenjeno upravo tržištima na kojima brzi pristup internetu još uvijek nije norma.

Više:Tech Crunch

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!