PAR SAVJETA

Evo na što trebate paziti tražite li partnera na internetu

15.02.2014 u 11:56

Bionic
Reading

Kako među svim tim silnim profilima i informacijama koje nude web odredišta za spajanje usamljenih srca pronaći baš onu pravu osobu za vas? Nemamo konačni odgovor, ali imamo nekoliko preporuka koje bi mogle pomoći

Iako servisi online mogu biti odličan način za pronalaženje srodne duše, računajte na to da iste ili slične namjere poput vas ima još na tisuće drugih. I na to da, kako to često biva kad se nešto nudi online, 'roba' koju ćete dobiti neće uvijek biti ono što ste vidjeli u oglasu.


Kako možete povećati izglede za uspjeh? Držite se ovih pravila i smjernica.

Fotografije
Fotografije će vam puno reći o osobi s kojom planirate izaći. Ako ih nema ili su mutne ili stare, moguće je da osoba nešto krije ili nije ozbiljno ušla u potragu za partnerom/icom.

Ima li ih puno, moguće je da je osoba malo previše obuzeta sama sobom. Objavila je svoju fotografiju s koje je netko očito izrezan? Držite se dalje, ne miriši na dobro.

Je li na fotografijama još netko? To je u redu. Pripazite samo da li se isti ljudi, predmeti ili lokacije ponavljaju na svima. To će vam isto dati naslutiti s kime imate posla.

Kako se opisuju?
Koriste li čudna, pretjerano seksualna ili na drugi način nedolična korisnička imena, vjerojatno je bolje ih zaobići.

Izbjegavajte i ljude koji dijele previše informacija o sebi, kao i one koji nemaju svoju djecu, ali u svojim profilima traže informacije o vašoj.

Umjerena doza humora je dobra. Ako netko pretjeruje, vjerojatno je nesiguran i osjeća se ranjivim, što je naznaka mogućih problema s intimnošću.

Bračno stanje: razveden/a
Nije samo po sebi loše, naravno. No, budite oprezni, pa provjerite je li taj brak doista završio, emotivno i pravno gledano. Govore li još uvijek o bivšoj ili bivšem, zapitajte se želite li doista to slušati.

Što traže?
Nije dobro ni kad traže previše, niti premalo. Pripazite ujedno i na razliku u godinama. Opet, nije prepreka sama po sebi, niti mora biti. No, često jest, pa budite oprezni.

Pazite na prevarant(ic)e
Procjenjuje se kako prijevare vezane uz parove spojene online godišnje donesu štetu veću od 230 milijuna kuna samo u Velikoj Britaniji. Više od pola prijavljenih zločina počinili su ljudi stari između 40 i 59 godina. 63 posto su bile žene.


Ako se ne želite baviti specijaliziranim web odredištima za spajanje usamljenih srca, okušajte sreću na društvenim mrežama.

Istraživanje koje je nedavno provela marketinška tvrtka Jana na 1500 ispitanika starih između 18 i 30 godina u devet zemalja pokazalo je kako je za pronalazak partnera/ice za romansu najpopularniji Facebook. Drugi je bio Twitter, a u nekim zemljama se među prva tri pojavio čak i MySpace.

Istraživanje se fokusiralo na zemlje u razvoju (Indija, Indonezija, Filipini, Vijetnam, Kenija, Nigerija, Meksiko, Južna Afrika, Brazil i Meksiko).

Ispitanicima se najviše svidjelo to što mogu birati između velikog broja ljudi, a najmanje to što je potraga mučna i dugotrajna. Facebook preferiraju zato što je na specijaliziranim web odredištima lakše napraviti lažni profil i lagati.