TEHNO SAVJET

Evo kako ćete sakriti datoteke na svom Androidu

30.01.2016 u 22:23

Bionic
Reading

Uvjereni ste kako morate nabaviti posebnu aplikaciju ne bi li sakrili osjetljive datoteke na vašem Androidu od neželjenih pogleda? Ovo bi vam moglo pomoći

Otvorite aplikaciju za upravljanje mapama, kreirajte novu mapu i nazovite ju kako god želite. Prebacite u nju datoteke koje želite sakriti - fotografije, video, dokumente, bilo što.

Potom preimenujte mapu tako što ćete ispred naziva dodati točku (pa će TestnaMapa postati .TestnaMapa). I to je to. Cijela mapa trebala bi postati nevidljivom ako izdanje Androida koje koristite podržava ovu značajku. Isprobali smo na Androidu 5.0.2 i funkcioniralo je bez problema.

Sve što smjestite u skrivenu mapu neće biti indeksirano, niti obuhvaćeno radom aplikacija, a fotografije i video zapisi neće se pojavljivati u aplikaciji Galerija. Bit će vidljivi tek kad pametni telefon povežete s računalom.


Želite li ponovno prikazati tu mapu, otvorite postavke i uključite (ili isključite) opciju Show Hidden Files And Folders. Ako ju vaše izdanje Androida nema, morat ćete se ipak osloniti na zasebnu aplikaciju.

Također, moguće je kako će neke aplikacije ipak prikazivati skrivene datoteke, pa isprobajte različite varijante i mogućnosti ove značajke prije no što ju počnete redovno koristiti.

Više:Make Use Of