ISE 2015

Evo čime LG namjerava učiniti garderobe suvišnima

10.02.2015 u 07:19

Bionic
Reading

Za sajam u Amsterdamu LG najavljuje nekoliko zanimljivih proizvoda i rješenja, među kojima su tehnologija koja omogućuje isprobavanje odjeće bez ulaska u garderobu i hladnjak s transparentnim displejem

LG će tijekom sajma Integrated Systems Europe (ISE) 2015 u Amsterdamu, od 10. do 12. veljače, predstaviti niz proizvoda namijenjenih tvrtkama i B2B poslovanju.

Bit će tu komercijalnih digitalnih displeja, linija UHD televizora, webOS rješenja za prikaz, vrata hladnjaka s transparentnim displejem i drugo, namijenjenih dućanima, zračnim lukama, školama, restoranima, hotelima, bolnicama i uredima.

Predstavit će i liniju displeja s pametnom platformom te hotelskih televizora s operacijskim sustavom webOS, koji mogu biti ažurirani automatski putem pametnog telefona ili tableta. Wi-fi povezivost eliminira potrebu za internetskom vezom putem kabla ili skupom internom mrežnom infrastrukturom.

Posjetitelji sajma moći će vidjeti i rješenja Room Management System (RMS), koja između ostalog omogućavaju upravljanje osvjetljenjem, grijanjem, klimatizacijom i zavjesama na daljinu.


Već spomenuta vrata hladnjaka koja čini transparentni displej nude poboljšani rang transparentnosti i svjetlinu te smanjuje potrošnju energije. Oglašivački sadržaj može biti prikazan na kućištu hladnjaka, a potrošači mogu vidjeti proizvode u hladnjaku kroz transparentni zaslon.

LG će predstaviti i Mirror Display koji uključuje zaslon osjetljiv na dodir u zrcalu postavljenom cijelom dužinom. Uz funkciju Virtual Fitting na njemu možete isprobati različitu odjeću bez ulaska u garderobu i promijeniti boju odjevne kombinacije jednostavnim dodirom zaslona.

Također će u ponudi biti i linija ultraširokih UHD digitalnih displeja s veličinama zaslona od 84, 98 i 105 inča (213, 248 i 266 centimetra). Svi ovi proizvodi prikazuju vjernu sliku četiri puta veće kvalitete od uobičajenih HD displeja.

Funkcija Interactive White Board (IWB) omogućava dijeljenje izvještaja sa sastanaka ili nastavnih planova u uredima i školama putem prijenosnog računala ili tableta s pristupom internetu. IWB-om se može upravljati udaljeno putem uređaja u istoj mreži. Također, 84-inčni model detektira do 10 dodirnih točaka istovremeno pa više korisnika može biti u interakciji sa zaslonom odjednom.