PROUČITE

Evo 11 novih besplatnih online tečajeva ECDL

21.12.2014 u 08:17

Bionic
Reading

Izradu tečajeva je prema prijedlogu projekta CARNeta financirao HAKOM. Razvila ih je Algebra. Svi sadržaji napravljeni su tako da se mogu implementirati na bilo kojoj platformi za učenje

Tijekom 2014. godine izrađeno je 11 novih ECDL online tečajeva prema obnovljenom kurikulumu ECDL modula: Osnove računala, Osnove komunikacije, Obrada riječi, Proračunske tablice, Prezentacije, Korištenje baza podataka, Web dizajn, Uređivanje fotografija, Planiranje projekata, IT sigurnost i Online suradnja

Izradu tečajeva je prema prijedlogu projekta CARNeta financirao HAKOM u sklopu natječaja Ideje za razvoj softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima

Kao ekskluzivni nacionalni nositelj ECDL licence, Hrvatski informatički zbor je odgovoran za verifikaciju izrađenih materijala.


Rezultati projekta će izravno doprinijeti i aktivnostima vezanima za Strategiju digitalnog rasta koju priprema Ministarstvo uprave, a koja će obuhvaćati i digitalne kompetencije javnih i državnih službenika.

Edukacijske sadržaje za ECDL u sklopu ovog projekta razvila je Algebra, vodeći se međunarodnim smjernicama i zahtjevima za razvoj e-sadržaja, koristeći svoje iskustvo u području e-učenja.

Svi sadržaji napravljeni su tako da se mogu implementirati na bilo kojoj platformi za učenje te su posebno poštovane smjernice pristupačnosti sadržaja na mobilnim platformama te specifičnosti za korištenje od strane osoba s invaliditetom.

Primjerice, sve lekcije koje uključuju glasovne upute ujedno su popraćene i titlovima, a cijeli je sustav optimiran i za korištenje na mobilnim uređajima.