I NA HRVATSKOM

Eto nam Officea na iPhoneu

14.06.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Microsoft je napokon izbacio aplikaciju za pregledavanje dokumenata u Wordu, PowerPointu i Excelu na Appleovom pametnom telefonu i tabletu. Besplatna je, ali morate imati pretplatu na Office 365

Aplikacija Office aplikacija bit će dostupna na App Storeu u 135 država, uključujući i Hrvatsku. Za korištenje aplikacije, koja je besplatna, potrebno je imati pretplatu na Office 365.

Office Mobile for iPhone, što je službeni naziv aplikacije, od 14. lipnja je dostupan u SAD-u, a od 18. lipnja pojavit će se i u ostale 134 države širom svijeta u lokaliziranoj verziji na 29 jezika, među kojima je i hrvatski.

Osim što se mogu pregledavati svi dokumenti u Wordu, PowerPointu i Excelu, moguće ih je i uređivati na sličan način kako to već omogućuje aplikacija na Windows Phoneu.

Pretplatnici usluge Office 365 aplikaciju mogu skinutu putem direktno putem App Storea ili preko svoje korisničke Office stranice na kojoj će, nakon upisivanja vrste mobilnog uređaja, operatera i telefonskog broja, dobiti SMS s direktnim linkom za preuzimanje aplikacije.

Kako je aplikacija povezana s korisničkim računom za Office 365, moguće je sve dokumente oblikovati na više platformi, od iPhonea do osobnog računala ili Windows Phonea, a da se pritom korisničko iskustvo rada nimalo ne mijenja. Moći ćete nastaviti pregledavati dokument na iPhoneu nakon što ste ga pregledavali na računalu, točno na mjestu na kojem ste se zaustavili, zahvaljujući funkciji Resume Reading.

Sve funkcije iz računalne verzije Officea mogu se pronaći i u mobilnoj verziji, pa je moguće čak i komentiranje tuđih radova i njihovo dijeljenje preko usluge oblaka SkyDrive.

Aplikacije je kompatibilna s uređajima iPhone 4 i novijim, iPod Touch 5 te verzijom operativnog sustava iOS 6.1 i novijima.

Ako niste pretplatnici, aplikaciju možete isprobati nakon što se prijavite za besplatnih mjesec dana usluge Office 365.