PHILIPS NUDI I KOD NAS

Eto nam još jednog televizora s Androidom

28.10.2014 u 06:48

Bionic
Reading

Na zagrebačkom AV Showu tvrtka TP Vision premijerno je domaćoj publici predstavila TV s Androidom te najavila novu generaciju ambijentalne rasvjete na televizorima

Premijerno su na hrvatskom tržištu predstavljeni Philipsovi TV uređaji s operativnim sustavom Android, a puno se govorilo i o Ambilightu - Philipsovoj inovaciji koja je promijenila iskustvo gledanja televizije i koja 'slavi' 10 godina svoga postojanja.

'Svjesni smo kako je Android danas najzastupljeniji operacijski sustav na tržištu mobilnih pametnih uređaja i upravo je zbog te činjenice TP Vision odlučio proizvesti iznimno snažan i inovativan televizor kombinirajući upravo prednosti Android OS-a s velikim TV zaslonom i postojećim mogućnostima Smart TV-a. Televizorom s Android sustavom ćemo definitivno obogatiti Smart TV iskustvo te prenijeti brzinu i jednostavnost modernih pametnih telefona na veliki TV ekran.', rekao je voditelj ureda TP Visiona u Hrvatskoj Nikola Radman-Livaja dodavši kako Android nudi velike mogućnosti konfiguracije, šarolikost aplikacija i igara.


Preko Philipsovog TV-a pogonjenog Androidom možete pristupati sadržaju iz trgovine Google Play. Pored igara koje će biti dostupne kroz Play i Philipsove trgovine online Smart TV, nova Android serija Philipsovih televizora integrira i OnLivecloud-gaming servis sa više od 300 velikih naslova.

Uz univerzalnu USB igraću konzolu može se navigirati i igrati se na TV-u kao i s bilo kojom drugom konzolom. Platforma je otvorena za sve programere.

Android je na raspolaganju u serijama 7900, 8000 i 9000, što će iduće godine biti prošireno i na druge uređaje iz asortimana Philipsovih Smart televizora.

Televizori s Androidom bit će u prodaji po cijeni od 12.999 kn za model sa zaslonom dijagonale 48 inča (121 centimetar), 15.999 kn za 55 inča (139 cm) i 39.999 kn za 65 inča (165 cm).

TP Vision je proizveo i svoj prvi media player kojim će se riješiti nedostatak dostupnosti 4K video sadržaja za novu generaciju UHD televizora.

'Philips UHD 880 media player radi na zadnjoj inačici Androida L, a omogućavat će pristup dekodiranom HEVC sadržaju putem interneta te gledanje istoga na UHD televizorima u vrhunskoj kvaliteti slike. Media player bit će kompatibilan s televizorima Philips UHD serije 9708 iz 2013 i sa svim modelima televizora iz 2014. godine. Na europsko tržište bi trebao stići početkom 2015. godine. Za korisnike Philips UHD televizora iz 2014. godine serije 8809, 8909, 9109 i 9809 media player je besplatan', rekao je Radman-Livaja.

U tijeku je i akcija kojom će svi Ambilight modeli iz 2013. i 2014. godine dobiti pet godina jamstva. Jamstvo vrijedi za spomenute modele kupljene od 15. rujna do 31. prosinca ove godine.