ISPROBALI SMO

Epson opet u sridu, upoznajte multifunkcijski uređaj L455

28.09.2015 u 15:11

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za kvalitetnim, pouzdanim i brzim printerom te mutifunkcijskim uređajem koji će zadovoljiti sve vaše kućne ili potrebe ispisa, kopiranja i skeniranja u ‘kućnim uredima’, ne tražite dalje - Epson L455 jedno je od odličnih rješenja

Već godinama Epson je u samom vrhu industrije u kategoriji pisača raznih formata i namjena, stoga ne čudi to što smo novim modelom oznake L455 bili zadovoljni u potpunosti. Ovaj sve-u-jedan uređaj objedinjuje printer, skener i kopirku, a koji god da smo zadatak postavili pred njega, riješio ga je bez ikakvih problema.

Što se dizajna tiče, kod printera je stvar prilično jednostavna - od takvih uređaja najčešće očekujemo da obavljaju posao kako treba, a sam izgled u drugom je planu. Epson L455 izgleda onako kao što to i od naprava ove vrste očekujemo - praktično, a uklopit će se u bilo koje radno ili privatno okruženje.

Upravljačka konzola smještena je s prednje strane uređaja, gdje je i izlazna ladica za papir te utor za memorijsku karticu pa ga možete koristiti i bez pomoći računala. Svim mogućnostima upravljate preko zaslona u boji dijagonale 3,7 centimetara. Otvaranjem gornjeg pokrova pristupate skeneru spremnom za primanje sadržaja, koji treba ‘preslikati’, dok je ulazna ladica papira s uobičajene stražnje strane.

Desna bočna strana rezervirana je za spremnik za tintu, Epsonovo rješenje Ink Tank koje kompanija isporučuje u svojim pisačima još od ožujka 2013. Spomenuta tehnologija omogućuje da korisnik nema potrebe za čestom izmjenom tinte te nadopunjava spremnike isključivo pripadajućim bočicama.

Upravo Ink Tank jedan je od najvećih Epsonovih aduta koji ga ističe među konkurencijom. Konkretno, uz Epson L455 dobit ćete ukupno šest bočica tinte zapremine 70 ml i to cijan, žutu, magentu te tri crne. Sve navedeno prema Epsonovim navodima trebalo bi biti dovoljno za oko dvije godine rada ili ispis do 12.000 crno-bijelih stranica te do 6.500 stranica u boji bez potrebe za nabavkom dodatne tinte.

Epson L455 dolazi s jednogodišnjom garancijom ili do 30.000 ispisanih stranica.

Jednako kao i ostali Epsonovi uređaji ove kategorije, tako je i modelom L455 moguće upravljati preko servisa Epson Connect, čime možete s bilo koje lokacije i s bilo kojeg uređaja pristupiti svom pisaču, a podržane su i tehnologije udaljenog ispisa ‘trećih strana’, poput Appleovog AirPrinta ili Googleovog Cloud Printa.

Uređaj pri ispisu koristi 180 mlaznica za boju, razlučivost ispisa zaustavila se na 5.760 x 1.440 dpi, brzina ispisa iznosi 33 stranice u minuti c/b te 15 stranica u boji, a fotografija dimenzija 10 x 15 centimetara, uz korištenje papira Epson Premium Glossy Photo, oko 69 sekundi po fotografiji.

Što se pak skeniranja tiče, uređaj je u stanju odraditi 2,4 ms/redak pri 300 dpi, odnosno 7,2 ms/redak pri 600 dpi, govorimo li o crno-bijelom skenu, dok se kod boja stvar penje do 9,5 ms/redak pri 300 dpi, odnosno 14,3 ms/redak pri 600 dpi. Izlazni formati skeniranih materijala su bmp, jpeg, tiff ili pdf.

Od formata papira koje podržava Epson L455, možete koristiti A4, A5, A6, B5, C6 (omotnica), DL (omotnica), Br. 10 (omotnica) te druge o kojima možete pročitati na ovoj poveznici.

Epson L455 dimenzija je 182 x 300 x 145 milimetara, a mase je 4,5 kilograma. Za spajanje na računalo L455 od vas očekuje da koristite bilo koju inačicu Mac OS-a ili Windowsa, a mi smo ga isprobali uz Windows 10. Prilikom povezivanja sa sustavom bilo je potrebno tek nekoliko minuta da se uređaj pojavi kao instaliran i spreman za rad.

Uz Epson L455 dobit ćete komad softvera Epson Scan ako iz nekog razloga na stroju nemate neki od alata za obradu grafičkih formata.

Ono što bi neke moglo odgovoriti od nabavke Epsona L455 je cijena koja se kreće oko 1.600 kuna, no s obzirom na napredne tehnologije ispisa i spremnik za tintu velikog kapaciteta (uz ovaj uređaj dobit ćete ukupno šest bočica tinte), koji uklanja potrebu za čestom izmjenom, cijena u stvari nije visoka.

Više detalja i tehničke specifikacije možete saznati preko ove poveznice