MOBILE WORLD CONGRESS

DT hvali Hrvatski Telekom

Bionic
Reading

Na press konferenciji Deutsche Telekoma istaknute su prednosti Hrvatskog Telekoma koji snažno usvaja ili razvija nove te inovativne tehnologije poput TeraStreama

Nakon godine izbivanja Deutsche Telekom vratio se na Mobile World Congress u Barceloni. U novom prostoru održavanja sajma kompanija je postavila veliki štand sa stiliziranim stablom u sredini koje simbolizira rast manjih tvrtki kojima DT daje podršku.

Upravo to je i bilo u središtu pozornosti press konferencije na kojoj su govorili Claudia Nemat, članica uprave DT-a zadužena za Europu i tehnologiju, te Thomas Kiessling, prvi čovjek DT-a za proizvode i inovacije.

Claudia Nemat je istaknula kako DT želi internacionalizirati svoju tehnološku strategiju i pružiti nacionalnim kompanijama veću razinu odgovornosti za inovacije. Tako je najavljeno i partnerstvo s Mozillom, a razvoj novoga operativnog sustava Firefox realizirat će se i u Krakowu, u kojem DT razvija svoj drugi inovacijski inkubator hub:raum.

Kako je istaknula Nemat, suvremene IP mreže u Hrvatskoj i Makedoniji postale su faktori uspjeha za cijelu DT grupu. Iznijela je i zanimljiv podatak da je gotovo 30 posto korisnika u Hrvatskoj s klasične fiksne telefonije prešlo na IP mrežu.

Hrvatska je također primjer na koji funkcionira inovacijska internacionalizacija DT-a, jer je HT-u povjerena vodeća uloga u razvoju TeraStreama, napredne tehnologije koja ujedinjuje mrežu, optičku infrastrukturu i oblak. 'Želimo iskoristiti najbolje ideje sa svakog pojedinog tržišta, a Hrvatska je primjer na koji se način ta suradnja ostvaruje', rekla je Nemat.

Osim Hrvatske i Makedonije, istaknut je još program uvođenja LTE-ja u Austriji, kao i projekt uvođenja usluge MyWallet u Poljskoj krajem listopada. Thomas Kiessling je istaknuo da je posrijedi prvi realni mobilni novčanik na europskom tržištu.

Reakcije korisnika su vrlo dobre, s više od 5.000 korisnika u samo nekoliko tjedana, a usluga će biti proširena na još pet europskih tržišta ove godine.