odlična novost

Dosta vam je čekanja na vađenje osobnih dokumenata? Od danas sami možete odabrati željeni termin

08.11.2022 u 13:10

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka obavještava da će zainteresirani za vađenje osobnih dokumenata putem mobilne aplikacije sami moći odabrati željeni termin

Za obavljanje upravnih poslova od 24. listopada u Policijskoj upravi zagrebačkoj na lokaciji u Petrinjskoj 30 aktivna je usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije, odnosno rezervacija termina za pojedine poslovne procese. Navedena usluga od danas 8. studenoga bit će aktivna i za lokaciju u Heinzelovoj 98.

Za podnošenje zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta građani će tako moći izbjeći čekanje u redovima na šalterima u Petrinjskoj 30 i Heinzelovoj 98. Osim navedenih poslovnih procesa, za Heinzelovu 98 putem mobilne aplikacije moguće je rezervirati termine za poslove vezane za vozačke dozvole i vozila.

Korištenje aplikacije je iznimno jednostavno

Upisivanjem riječi redomat.mup.hr ili e-Redomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara opcija REDOMAT.MUP.HR. Ulaskom u aplikaciju na vrlo jednostavan i brz način, u samo tri koraka, građani mogu rezervirati termin koji im najbolje odgovara. Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan, odnosno prvi slobodan termin.

Policija moli građane da poštuju pravilo 'jedna punoljetna osoba – jedan broj' te da u slučaju spriječenosti dolaska otkažu svoj termin pomoću aplikacije.

Osim putem mobilne aplikacije, građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomatu, uređaju smještenom u predvorju zgrade u Heinzelovoj i Petrinjskoj ulici.

Isto tako, građanima policija skreće pozornost da se u predvorju zgrade na lokacijama u Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98 te u prostorijama Policijske postaje Velika Gorica u Ulici Matije Magdalenića u Velikoj Gorici nalaze kiosci na kojima, uz stručnu pomoć, mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet te putem mobilne aplikacije Certilia ostvariti mogućnost pristupanja portalu e-Građani putem mobitela. Uz aktiviranu e-osobnu građanima je dostupno više od 100 usluga putem platforme e-Građani.