ronna g5

Domaći robot koji pomaže neurokirurzima jedan od pet finalista natjecanja KUKA Innovation Award

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 10.12.2019 13:56
  • Objavljeno 10.12.2019 u 13:56
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: A.Ennenbach

RONNA G5 je kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju pete generacije

Katedra za projektiranje izradbenih i montažnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) u suradnji s Kliničkom bolnicom Dubrava prezentirala je kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju pete generacije, RONNA G5, na najvećem svjetskom sajmu medicinskih proizvoda MEDICA 2019 u Dusseldorfu od 18. do 21.11.2019. godine.

Tim FSB-a bio je u sastavu: prof. dr. sc. Bojan Jerbić, dr. sc. Marko Švaco, Ivan Župančić mag. ing. mech i Nikola Vitez mag. ing. mech., dok je KBD predstavljao prof. dr. sc. Darko Chudy.

Tim FSB-a bio je u sastavu: prof. dr. sc. Bojan Jerbić, dr. sc. Marko Švaco, Ivan Župančić mag. ing. mech i Nikola Vitez mag. ing. mech., dok je KBD predstavljao prof. dr. sc. Darko Chudy.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FSB

RONNA G5

RONNA G5 je izabrana između više od trideset svjetskih projekata iz područja medicine kao jedan od pet finalista natjecanja KUKA Innovation Award te je predstavljena na izložbenom prostoru renomiranog svjetskog proizvođača robota KUKA. RONNA G5 kao prvi kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju privukla je tisuće posjetitelja zainteresiranih za primjenu robotike u neurokirurgiji.

  • +1

Robotski sustav stručnjaka s FSB-a u Zagrebu predstavljen na sajmu MEDICA 2019

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FSB

Medicina i zdrav život kao glavne teme

Tema natjecanja KUKA Innovation Award bila je medicina i zdrav život, a kao dio natjecanja finalistima su za implementaciju rješenja dani na korištenje napredni kolaborativni roboti certificirani za primjenu u medicini - KUKA LBR Med. Finalisti natjecanja su također proveli tjedan dana na obuci za napredno korištenje KUKA LBR Med robota u sjedištu Kuke u Augsburgu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: KUKA - Robots & Automation

KUKA je jedan od tri najveća svjetska proizvođača industrijskih robota, s preko 13.000 zaposlenih i podružnicama diljem Europe i svijeta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!