PITCH YOUR STARTUP FINALE

Domaći startup među 15 najzanimljivijih na natjecanju u Luksemburgu

17.05.2018 u 13:26

Bionic
Reading

Hrvatska startup kompanija vr pole koja je se bavi izradom stupova za virtualnu realnost ušla je u finale Pitch Your Startup natjecanja koje se održalo 15. svibnja u Luksemburgu. Od ukupno 180 prijava iz 35 različitih zemalja, žiri je izabrao 15 startupa koji su ispunili stroge kriterije inovativnosti, kreativnosti i potencijalnog rasta

Od ukupno 180 prijava iz 35 različitih zemalja, žiri je izabrao 15 startupa koji su ispunili stroge kriterije inovativnosti, kreativnosti i potencijalnog rasta.

Vr pole, koji je ušao u finale natjecanja, predstavljala je Maja Šimunjak, profesorica na Middlesex University London, je ujedno i komunikacijska managerica tvrtke vr pole.

'Ovakva natjecanja su idealno mjesto za potvrdu onoga što radimo i provjeru gdje smo u odnosu na globalnu startup scenu. Izrazito smo ponosni što smo ušli u finale i na kraju završili u TOP10 na samom eventu. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su nam konkurencija bile tvrtke iz zemalja poput Japana, Izraela i Južne Koreje koji su globalni tehnološki divovi', rekla je Šimunjak.

Pitch Your Startup 2018 Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Pitch Your Startup je natječaj posvećen međunarodnim startupima aktivnim u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT). Pokrenut 2014. godine od strane Docler Holdinga u suradnji s tvrtkom Luxinnovation, ovaj se događaj utemeljio kao referenca za svjetske startupove.

Ovogodišnje nagrade iznosile su ukupno 100.000 eura, a prva nagrada otišla je japanskom startupu Empath Inc., koji je osvojio 50.000 eura. Druga nagrada dodijeljena je Sniffy-u, multisensoričnom komunikacijskom uređaju koji korisnicima pruža 5D iskustvo.