PORCIJA GLASINA

Dogodine Apple donosi niz različitih iPad Pro tableta

05.10.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Nakon što su iz godine u godinu počeli bilježiti pad prodaje tableta iPad, od Applea se očekivalo nešto više od otkrivanja golemog iPada Pro te modela manje dijagonale, prenosi Neowin. 'Pro' u imenu možda je samo marketinški pojam, no dogodine bi prema svježoj porciji glasina Apple trebao otkriti potpuno prerađenu liniju svojih tableta - i svima će 'uzor' biti iPad Pro

iPad Pro linija ugledala je svjetlo dana prošle godine 12,9-inčnim modelom, a ove godine Apple je umjesto novog izdanja iPada Air otkrio iPad Pro u 9,7-inčnom obliku. Japanski blog Macotakara navodi kako će na proljeće Apple izbaciti čak tri izdanja iPad Pro tableta, u dijagonalama od 7,9", 10,1" i 12,9". Najmanji od njih će, po svoj prilici, biti svojevrsno novo izdanje iPada Mini, dok će druga dva modela biti osvježenja 9,7-inčnog i 12,9-inčnog modela.

Svi uređaji bi trebali donijeti bolje kamerice, bljeskalice i True Tone zaslon, koji prikaz prilagođava dobu dana i tipu svjetla iz okoline. Zanimljivo je da glasine govore kako će i najmanji model donijeti četiri zvučnika poput većih uređaja, a već 9,7-inčni Pro je 'pun kao šipak' (iako uz svega 2GB radne memorije).

Još uvijek nije potpuno potvrđeno hoće li druge linije (ne-Pro) uređaja biti osvježene ičim osim cijenom, no znajući Apple, šanse su da im je 2017. godina isključivo u 'Pro' tabletima.